Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijzen voor Indiase druiven gelijk aan vorig jaar

"Huidige weersomstandigheden in India zijn perfect voor een gezonde groei van het gewas"

"Het Indiase druivenseizoen had te maken met wat vertragingen door de overtollige regen," zegt Samir Singh, bedrijfspromoter voor de Indiase druivenexporteur Mersel Foods: "Te veel regen gedurende een langere periode heeft het snoeiproces met 2-3 weken vertraagd in de belangrijkste druivenregio Nashik. Dat betekent dat de oogst ook een paar weken vertraging oploopt. Momenteel zijn de weersomstandigheden perfect voor een gezonde groei van het fruit en de weersvoorspellingen voor de komende weken zien er goed uit. We verwachten een goed volume te kunnen oogsten in het komende seizoen. Daarvan zal een aanzienlijk deel vanaf de tweede helft van februari tot aan de tweede helft van april worden geëxporteerd."

"De vroegrijpe druiven worden al wel geëxporteerd," vertelt Singh. "Maar de prijzen voor transport naar Rusland zijn erg hoog. De vroege druiven uit het gebied Maharashtra zijn al naar Rusland vervoerd, ondanks het feit dat het verlengde regenseizoen tot aan het begin van oktober een schadelijk effect had op de kwaliteit van deze vroege oogst. De meeste vervoerders laten hun schepen nu niet naar Russische havens varen. En de vervoerders die dat wel doen, rekenen exorbitante bedragen, zo'n 15.000 USD voor een reefer container van Mumbai naar Novorossiysk. Vanaf week 48 gaan we naar Rusland exporteren."

"Gelukkig is Rusland niet de enige markt waar Mersel Foods naar exporteert," zegt Singh. Het bedrijf introduceert ook nieuwe verpakkingen om het gebruik van plastic te verminderen: "We blijven in het komende seizoen naar onze bestaande markten exporteren, zoals Europa, het VK, Rusland en Canada. Thompson blijft de belangrijkste variëteit voor de export, maar we zullen ook bepaalde hoeveelheden Sonaka, Crimson en Flame verschepen. In het vorige seizoen hebben we een succesvolle test gedaan met papieren verpakkingen. Dit jaar zullen we deze verpakking vaker gaan gebruiken. We zijn van plan om dit komende seizoen zo'n 400 containers te vervoeren, dus we zijn heel erg benieuwd hoe de markten reageren op de Peruviaanse en Zuid-Afrikaanse druiven nu de energiekosten en inflatie in Europa zo hoog zijn."

Singh benadrukt dat India een van de landen is die niet te maken heeft met een hoge inflatie of hoge energieprijzen, wat positief is voor de algemene druivenprijzen. "India is redelijk immuun gebleven voor de stijging van de energiekosten, die nu de hyperinflatie hebben veroorzaakt, evenals een lagere vraag naar consumentenproducten in veel landen. Naar verwachting zullen de druivenprijzen ongeveer dezelfde prijzen hebben als vorig jaar. De hoge energiekosten in veel landen hebben gezorgd voor hogere kosten voor geïmporteerd verpakkingsmateriaal, alhoewel de kosten voor vervoer over zee naar Europa in het komende seizoen wel zullen dalen, zodat de uiteindelijke prijzen in Europa niet zo hoog zullen uitvallen. Over het algemeen zijn we heel benieuwd naar de reactie van de markten in Europa en het VK. De onvoorspelbare situatie in Rusland houdt ons alert," zegt hij. 

Voor meer informatie:
Samir Singh
Mersel Foods Pvt. Ltd.
Tel: +371 29516075
samir@unisel.lv 
www.merselfoods.com 

Publicatiedatum: