Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fyffes boekt €20,7 mln winst in 2021

De Ierse fruitleverancier Fyffes heeft vorig jaar weer zwarte cijfers geschreven, met een winst van €20,7 miljoen, waarmee het verlies van €170 miljoen van vorig jaar tijdens het hoogtepunt van de Covid-pandemie is goedgemaakt. Fyffes is een van 's werelds grootste distributeurs van (exotisch) fruit.

Het bedrijf zei dat zijn activiteiten in 2020 zwaar waren getroffen. Het bedrijf voegde eraan toe dat het effect op zijn meloenactiviteiten in de VS dat jaar bijzonder uitgesproken was, omdat de pandemie samenviel met een belangrijk deel van het invoerseizoen, waarin de teelt niet kon worden aangepast aan de verminderde vraag.

Volgens Fyffes werden de resultaten voor 2020 ook beïnvloed door aanzienlijke bijzondere waardeverminderingen als gevolg van lagere verwachte inkomsten op middellange termijn voor de hele groep, die van invloed waren op de beoordeling van de boekwaarde van goodwill en immateriële activa voor een aantal van de recentere overnames van de groep. In 2021 waren geen bijkomende waardeverminderingen nodig.

De groep, onder leiding van CEO Helge Sparsoe, voegde eraan toe dat in 2021 zijn meloenproductlijn weer winstgevend werd en dat de inkomsten en de winstgevendheid in zijn kerncategorie bananen stegen.

Uit de rekeningen blijkt dat de omzet vorig jaar stabiel was op 1,47 miljard euro, vergeleken met 1,49 miljard euro in 2020. De brutowinst steeg echter van 117 miljoen euro naar 189 miljoen euro.

Bron: independent.ie

Publicatiedatum: