Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europa is de belangrijkste bestemming van de Iraanse pistache-export

In de eerste zes maanden van het lopende fiscale jaar (21 maart - 22 september) werd in totaal voor 125,1 miljoen euro aan pistaches uit Iran geëxporteerd. Europa is de belangrijkste bestemming, aangezien in de eerste helft van 2022 voor 78,6 miljoen euro aan goederen werd uitgevoerd.

De uitvoer van pistaches in de dop bedroeg in die periode 31,6 miljoen euro, een daling van 53% op jaarbasis, terwijl die van pistaches in de dop 47 miljoen euro bedroeg, een stijging van 23% op jaarbasis.

Binnen de EU waren Duitsland en Italië de belangrijkste bestemmingen voor Iraanse pistaches. Iran exporteerde in H1 2022 voor 50 miljoen euro naar Duitsland en voor 14 miljoen euro naar Italië.

Na de VS was Iran in de eerste helft van dit jaar de grootste exporteur van pistaches naar de EU-regio. De uitvoer van pistaches uit de VS naar de EU bedroeg in die periode 276 miljoen euro, een daling van 4% op jaarbasis.

Iran en de VS zijn 's werelds grootste producenten van pistaches. De productie van de VS heeft die van Iran de laatste jaren ingehaald, deels als gevolg van de droogte in Iran, hoewel algemeen wordt aangenomen dat de kwaliteit van de Iraanse oogst beter is dan die van de VS.

Bron: financialtribune.com

Publicatiedatum: