Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitbreiding Suezkanaal met 955 meter aanlegplaats en containerwerf

Als onderdeel van een investering van 500 miljoen dollar zal de Suez Canal Container Terminal een extra aanlegplaats van 955 meter en een extra containerwerf van 510.000 m2 toevoegen aan de reeds bestaande aanlegplaats van 2.400 meter en een werf van 1,2 miljoen m2.

Het project beoogt de uitbreiding van de bestaande SCCT-faciliteit (een joint venture-containerterminal met APM Terminals als meerderheidsaandeelhouder) in Port Said East Port. Het beoogde extra volume na de uitbreiding zal 2 miljoen TEU bedragen.

Het project maakt ook gebruik van de allernieuwste havenuitrusting, waaronder 12 kranen voor ship-to-shore (STS), 30 portaalkranen met rubberen banden (RTG's) en 90 vrachtwagens, alsmede ondersteunende uitrusting en geavanceerde IT-systemen. Zodra de terminal in 2025 operationeel is, zal hij in Port Said meer dan 1000 nieuwe directe banen creëren, naast de indirecte banen en zakelijke kansen die binnen het hele havenecosysteem worden gecreëerd.

Met het uitbreidingsproject zal de operationele capaciteit van de terminal met meer dan 40% toenemen om aan de toekomstige netwerkvereisten van zijn klanten te voldoen.

Bron: www.apmterminals.com

Publicatiedatum: