Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pieter Buys - South African Mango Growers' Association

"Mindere oogst Tommy Atkins, maar gemiddelde oogst verwacht van latere rassen"

Zuid-Afrikaanse mangotelers hopen dat de grootte van hun Tommy Atkins-mango's de niet al te beste bestuiving en vruchtzetting zal goedmaken, ondanks de overvloedige bloei, mogelijk als gevolg van de koelere temperaturen in die periode, zegt Pieter Buys, mangoteler en voorzitter van de South African Mango Growers' Association.

Een maand geleden was er een hittegolf, die leidde tot vruchtverlies, opnieuw vooral bij Tommy Atkins. In de belangrijkste mangostreek van Zuid-Afrika, Hoedspruit, vertellen telers dat de Tommy Atkins-oogst met 15 tot 20% zou kunnen afnemen.

De latere mangorassen zoals Shelly, Kent en Keitt hadden minder last van het weer en van deze boomgaarden wordt een goede gemiddelde oogst verwacht, aldus Pieter. De teler merkt op dat de oogst van Shelly er momenteel beter uitziet dan vorig jaar, net als die van Kent en Keitt.

De start van het mangoseizoen wordt met spanning afgewacht
Net als vorig jaar ziet het ernaar uit dat de mango-oogst in de vroege gebieden Onderberg, Komati en Malelane een week of wat later van start gaat, terwijl de oogst in Hoedspruit zoals gewoonlijk eind december of begin januari van start gaat.

Onlangs regende het in grote delen van het noordoosten van Zuid-Afrika en dat was precies op een goed moment vanuit het oogpunt van de mangoteelt.

Publicatiedatum: