Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Portugese avocadoteelt neemt jaarlijks toe"

Ook het Portugese avocadoseizoen is ondertussen weer onderweg. João Bento Inácio, CEO van Global Avocados, meldt dat de Bacon oogst al is afgerond en men zich nu opmaakt voor het Hass seizoen. "Het seizoen van de Bacon avocado's is begin oktober van start gegaan en enkele dagen geleden beëindigd. Het Hass seizoen begint in de eerste week van december en we verwachten dat het eind april zal eindigen."

De avocadoteelt in Portugal neemt elk jaar toe. "Global Avocados bezit 850 hectare van de ongeveer 2.100 hectare in de Algarve. Sommige percelen zijn nog niet in productie en van andere is de productie nog niet op kruissnelheid. De opbrengst van Global Avocado's voor dit seizoen, dat nu van start gaat, ligt rond de 5.500 ton. De volumes nemen jaar na jaar geleidelijk toe en we verwachten in 2025 op 12.000 ton uit te komen. De avocadoteelt gaat een mooie toekomst tegemoet in Portugal. De weersomstandigheden en de bodem zijn zeer geschikt voor de avocadoteelt. Het areaal zal de komende jaren nog uitbreiden, zij het iets langzamer dan in de afgelopen tien jaar", legt João Bento uit. 

Het grootste deel van de oogst van Global Avocados zal worden geëxporteerd. En aangezien de vraag erg groot is, zal het moeilijk zijn om eraan te voldoen met het huidige aanbod, stelt João Bento. "De vraag naar avocado's zit in de lift. We exporteren meer dan 90% van onze productie, maar we hopen nu ook de afzet op de Portugese markt te vergroten. We exporteren naar verschillende Europese landen zoals Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië, België, het VK, Spanje en Zwitserland. Dat zijn allemaal belangrijke landen. De vraag van onze klanten is veel groter dan de hoeveelheden die we kunnen leveren."

João Bento denkt dat de Portugese avocado een belangrijk product op de Europese markt aan het worden is, aangezien de volumes elk jaar toenemen. "Op dit moment is de Portugese avocado al belangrijk, niet alleen vanwege de volumes, die jaar na jaar toenemen, maar maar ook vanwege de erkende kwaliteit. De prijzen waren het afgelopen seizoen lager dan in het voorgaande seizoen, maar we verwachten dat ze zich nu weer zullen herstellen. De coronacrisis en de oorlog in Oekraïne zijn doorslaggevende factoren geweest en droegen bij aan de destabilisatie van de markt." 

Voor meer informatie:
João Bento Inácio
Global Avocados
Tel: +351 281 381679 (Portugal)
geral@globalavocados.pt 
globalavocados.pt

Publicatiedatum: