Nieuwe technologie om voedsel met minder kwaliteitsverlies in te vriezen

Bodec in Helmond presenteert een radiomegnetische vriestechnologie om voedsel met minder kwaliteitsverlies in te kunnen vriezen, zo schrijft Bulkgids. Conventioneel diepgevroren producten gaan bij het ontdooien in kwaliteit achteruit. Met de vriestechniek van het Brabantse bedrijf kan een ingevroren product na ontdooien als vers worden verwerkt. Vitamines, mineralen en voedingsstoffen blijven beter bewaard dan bij conventionele vriestechnieken. Bovendien kost het minder energie.

De werking van de radiomegnetische vriestechnologie laat zich vergelijken met die van een magnetron, gecombineerd met een koelmedium zoals bijvoorbeeld vloeibare stikstof. De microgolven zorgen dat er bij invriezen kleinere ijskristallen ontstaan. Hiermee neemt ook de schade aan het celmateriaal af. Bodec werkt bij de ontwikkeling van de techniek samen met TNO, Wageningen Universiteit & Research, Fontys Hogeschool en HAS green academy om voor bedrijven processen te ontwikkelen of haalbaarheidsstudies te doen.

Bron: Bulkgids


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.