Nationwide Produce heeft 217 ton voedseloverschotten aan FareShare geleverd. Het voedsel was uiteraard nog goed eetbaar, maar zou anders misschien wel verloren zijn gegaan. Het voedsel, dat overeenkomt met 500.000 maaltijden, gaat naar het netwerk van FareShare van bijna 9.500 goede doelen in het VK.

"We zijn er trots op dat we zo'n monumentale mijlpaal hebben bereikt door een half miljoen maaltijden te doneren aan 3.825 goede doelen in het VK via Fareshare", zegt Scott Hollins, algemeen directeur van Nationwide Produce Evesham.

"We hebben hen altijd graag geholpen en ondersteund, vooral sinds de inflatie heeft toegeslagen. We zijn gefocust om een positieve impact te blijven hebben en we zijn verheugd om onze samenwerking met Fareshare voort te kunnen zetten."

"Sinds we in januari 2020 met Fareshare begonnen te werken aan het Covid Crisis-project, waarmee we 18 miljoen maaltijden hebben uitgedeeld als onderdeel van een door DEFRA gefinancierd project van £ 16 miljoen, hebben we een strategie uitgestippeld om voedselverspilling te minimaliseren."

Fareshare verdeelt goed voedsel, dat anders verloren zou gaan, aan eerstelijns liefdadigheidsinstellingen en gemeenschapsgroepen die mensen in nood ondersteunen. Deze groepen zetten het voedseloverschot vervolgens om in voedzame maaltijden of voedselpakketten voor wie het het hardst nodig heeft. "We zijn blij aan te kunnen kondigen dat we 3.825 goede doelen in het VK hebben geholpen met onze regelmatige donaties van groenten en fruit."

"Na bijna 3 jaar samen te hebben gewerkt, hebben we 217 ton voedseloverschotten gedoneerd. Fareshare rekent 420 gram aan als één maaltijd."

"Onze samenwerking heeft een positieve invloed op mensen in het hele VK. We zouden iedereen die overweegt om samen te werken met Fareshare zeker aanmoedigen om dit te doen", zegt Scott Hollins.

"Door de inflatie is de vraag naar ons voedsel omhooggeschoten. Miljoenen mensen in het VK komen in voedselonzekerheid terecht", zegt Ben Read, commercieel medewerker bij FareShare. "We zijn ongelooflijk dankbaar voor de steun en inspanningen van Nationwide Produce, die ons helpt aan overtollig, maar goed eetbaar voor de mensen die het nodig hebben."

Voor meer informatie:
Rebecca Fox
Nationwide Produce
Tel: +44 1386 424 800 (VK)
Rebecca@nationwideproduce.com