Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeelandse boomgaard met gele kiwi's voor 2 mln dollar per hectare verkocht

Voor de best producerende, meest gewilde eigendommen, op bevoorrechte locaties, op de juiste hoogte, waar gele kiwi's worden geteeld, hebben de transacties de drempel van $ 2 miljoen (1,484 mln euro) per overkapte hectare bereikt.

Vijf Te Puke kiwiboomgaarden met een combinatie van groene en gele rassen werden begin februari aanbesteed door Stan Robb van PGG Wrightson Real Estate, Te Puke, waarbij het geheel werd verkocht aan een partnerschap van gerenommeerde kiwitelers voor $36,7 miljoen, wat neerkomt op $2 miljoen per overkapte hectare met gele kiwi's, ruim boven de vorige benchmark waarde van $1,8 miljoen voor een verkoop in december vorig jaar volgens www.pggwre.co.nz.

Een paar dagen later verkocht de makelaar een andere Te Puke boomgaard met 21,26 hectare met enkel gele kiwibomen voor meer dan 38 miljoen dollar, ook meer dan de vorige benchmark van 1,8 miljoen dollar per hectare, waardoor het een van de waardevolste landelijke vastgoedtransacties van het jaar is en het Te Puke's duurste landelijke vastgoedtransactie ooit.

Medio maart volgden nog twee eigendommen: één van 9 en één van 5,5 overkapte hectare, beide volledig met gele kiwi's, eveneens voor
$ 2 miljoen per overkapte hectare.

Publicatiedatum: