Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Waarschuwing Freshfel:

"Voedselveiligheid kan lijden onder stijgende energiekosten"

De European Fresh Produce Association (Freshfel) waarschuwt dat de versheid, kwaliteit en veiligheid van producten in gevaar kunnen komen zonder goede temperatuurgecontroleerde opslag en dat microbiologische besmetting toeneemt als de koudeketen wordt verbroken als gevolg van de hoge energiekosten.

Volgens de groep worden sommige exploitanten van AGF-producten geconfronteerd met elektriciteitsrekeningen die tot tien keer hoger zijn dan het voorgaande jaar. De prijzen stijgen als gevolg van de Russische oorlog in Oekraïne en de vraag na de Covid-19-pandemie.

Telers zoeken verschillende manieren om de energiekosten te beheersen, zoals vroeger oogsten, kortere leveringsketens, enz. Freshfel waarschuwt dat elk aspect van de land- en tuinbouw energie nodig heeft en dat een vermindering van het verbruik kan leiden tot een verstoring van de voedsel- en drankproductie.

Bron: www.foodsafetynews.com

Publicatiedatum: