Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mededeling van de Europese Commissie over meststoffen:

EU-maatregelen om de aanvoer van meststoffen te garanderen en de kosten te verlagen

De Europese Commissie heeft maatregelen aangekondigd om de beschikbaarheid en betaalbaarheid van meststoffen voor land- en tuinbouwers in de 27 lidstaten te garanderen.
De ambtenaren gaven de door Covid-19 veroorzaakte verstoringen van de bevoorradingsketen en de energiecrisis de schuld van de zeer hoge prijzen. Naar schatting zijn de meststofprijzen sinds september 2021 met 149% gestegen.

Meststofproducenten kunnen voorrang krijgen om in geval van rantsoenering ononderbroken toegang te krijgen tot aardgas. Er zal ook steun worden verleend aan land- en tuinbouwers en producenten van meststoffen om de voedselproductie te garanderen. 450 miljoen euro zal snel uit de landbouwreserve worden gehaald om de hoge inputkosten van de land- en tuinbouwers te compenseren.

Er zal ook voorrang worden gegeven aan de productie van organische meststoffen en de markt zal strenger worden gereguleerd om prijsopdrijving te voorkomen. Internationaal zal zij lobbyen om uitvoerbeperkingen te voorkomen.

Bron: ec.europa.eu

 

Publicatiedatum: