Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gezamenlijke innovatie JusBros en Rungis

"De oplossing voor chefs die plantaardig willen koken, maar niet altijd de tijd hebben om die zelf te bereiden"

Tholen - De opkomst van de plantaardige keuken, de toenemende druk op de keukens en een oplossing voor de gasten met allergenen; allemaal ingrediënten die hebben geleid tot de ontwikkeling van de Vegetable Jus van JusBros. Vincent van der Zalm en Richard Leidekker zijn twee chefs die hun strepen in de restaurantkeuken hebben verdiend. Samen met Rungis ontwikkelden ze een Vegetable Jus volledig op basis van groenten.

Vincent heeft ruim 17 jaar ervaring in diverse sterrenrestaurants waaronder 11 jaar als keukenchef bij Restaurant Parkheuvel in Rotterdam en opende onlangs Brasserie Amare in Den Haag. Richard brengt ruim 25 jaar culinaire ervaring met zich mee. Eerst in gerenommeerde restaurants en sinds jaren als Innovatie Chef waar hij zich is gaan toeleggen op het ontwikkelen van plant-based ingrediënten voor de professionele keuken.

Kennis, kunde en creativiteit
De gedeelde passie voor innovatie en goed eten heeft ertoe geleid dat beide chefs deze samenwerking aan zijn gegaan. "Er is toenemende behoefte aan lekkere plantaardige gerechten in de 'Nieuwe Nederlandse keuken', met zijn 80/20 verhouding, spreekt ons enorm aan", verklaart Richard. "Om verrassende, lekkere groentegerechten te serveren moet je met de groenten aan de slag gaan. Voor sauzen ben je als chef op zoek naar een jus die diepte en complexiteit geeft. Dit vergt wel veel tijd, kennis, kunde en creativiteit.”

"Traditioneel maken de chefs vaak jus op basis van de botten van rund of kalf. Zonder jus is een gerecht vaak niet echt af. Bij een plant-based gerecht mis je die jus. Om die jus zelf te bereiden vereist veel werk, kennis, kunde en ambacht waar juist veel tekort aan is in veel keukens. Wij denken chefs te kunnen helpen door deze mooie Jus op de markt te brengen. We zijn er supertrots dat we dit op een volledige verse manier hebben bereikt", vervolgt Richard.

Umami smaak
De JusBros Vegetable Jus vervangt vleesjus en heeft dezelfde krachtige roasty umami smaak als een goede Jus de Veau, zonder concessies te doen aan versheid en kwaliteit. JusBros Vegetable Jus is lokaal en vers bereid. "We hebben ruim een jaar aan de ontwikkeling van deze jus gewerkt. Dat heeft geleid tot een verse jus, precies zoals de chef die maakt in de keuken. De jus bestaat uit één basisvariant, die de chef-kok verder een persoonlijke touch kan geven, bijvoorbeeld door toevoeging van met truffel, dragon of peperkorrels."

Op zoek naar een kwalitatief sterke groentengroothandel kwamen de JusBros uit bij Rungis. "Die samenwerking voelde meteen erg goed, zij staan voor betrouwbaarheid, loyaliteit en kwaliteit en willen daar niet aan tornen. Ze staan dicht bij de chef en horecaondernemer en denken goed mee. Wij zien het ook echt als een gezamenlijke innovatie", aldus Vincent. Dankzij de moderne snijkeuken bij Rungis en de productieschaal van Vincent en Richard kunnen we de jus voor een prijs aanbieden waar de chef hem zelf niet voor kan maken."Op basis van 2.300 gram verse groenten
"Om een groentegerecht een vergelijkbare waarde te geven als een vlees en visgerecht moet je creatief zijn. Het vraagt vakmanschap en tijd. Het is een zoektocht naar complexe en gebalanceerde smaken. De Vegetable Jus helpt chef-koks om waarde te creëren met groenten", stelt Niels van den Berg van Rungis. "In een zak Vegetable Jus gaan 2.300 gram verse groenten. Als ingrediënten gebruiken we onder andere aubergines en bloemkool. De Jus is 100% plantaardig en wordt per 750 ml verpakt."Voor meer informatie:
Niels van den Berg
Rungis
Transportweg 34
2991 LV Barendrecht
+31 (0)180 61 78 99
niels@rungis.nl  
www.rungis.nl/producten/groente-jus/