Oezbekistan vereenvoudigt exportprocedure en wil meer aan Rusland gaan leveren

Oezbekistan heeft de export van groenten en fruit voor telers vereenvoudigd. De president van Oezbekistan heeft een desbetreffende resolutie ondertekend.

Volgens het document krijgen particuliere ondernemers het recht om vanaf 10 november 2022 groenten en fruit te exporteren zonder vooruitbetaling, kredietbrieven of bankgaranties, schrijft uzdaily.uz.

De president heeft ook de verplichting voor individuele ondernemers afgeschaft om een exportcontract te verzekeren tegen politieke en commerciële risico's.

De autoriteiten van de stad Sint-Petersburg zijn van plan de handels- en economische banden met Oezbekistan uit te breiden, met name wat betreft de levering van groenten en fruit. De gouverneur van de stad hield gesprekken over deze en andere kwesties met de minister van investeringen en buitenlandse handel Jamshid Khodjaev.

De levering van Oezbeekse groenten en fruit aan de Russische Federatie kan in de toekomst toenemen. Daartoe wordt gewerkt aan de oprichting van een netwerk van distributiecentra voor de groothandel.

Bron: East Fruit


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.