Het Franse Kultive, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het telen en afzetten van AGF-producten, heeft een nieuw product geïntroduceerd: een 100% Franse en 100% gewasmiddelenvrije champignon. "Drie telers uit Les Landes hebben hierbij onze hulp gevraagd. De drie telers, die oorspronkelijk tomatentelers waren, kwamen op het idee om samen een champignonkwekerij te beginnen en hebben hun project aan ons gepresenteerd", vertelt commercieel directeur bij Kultive Alexandre Picault.


Het team van Kultive op de 2022-editie van de Fruit Attraction-beurs

Kultive besloot zich aan het project te verbinden, vooral omdat het idee meteen aansloeg bij de klanten van Kultive. "Allereerst vroegen we onze klanten of ze misschien geïnteresseerd waren in nieuwe 100% Franse en 100% gewasmiddelenvrije champignons. Toen onze klanten op die vraag heel enthousiast reageerden, besloten we ervoor te gaan."

95% van de gekweekte champignons zal binnen de AGF-sector worden verhandeld. Om te beginnen zullen de champignons worden verkocht aan eigenaren van groothandelsmarkten en Franse supermarkten - om precies te zijn in een kartonnen punnets met een transparante plastic folie als deksel waardoor het product niet alleen goed beschermd, maar ook goed zichtbaar is.

Het project van de voormalige tomatentelers is ambitieus en iedereen die erbij betrokken is begint 'vanaf nul', maar is ook heel gemotiveerd. De eerste champignons zullen tussen 15 januari en 15 maart worden geoogst en de champignons zullen jaarrond beschikbaar zijn. Het doel van Kultive is om tegen 2023 een bruikbare opbrengst van 2500 ton te genereren en die vervolgens op de markt brengen.

Voor meer informatie:
Alexandre Picault
Kultive S.A.S.
190 allée du bois vert 
45640 Sandillon, Frankrijk  
Tel. : +33 (0)2 38 49 33 49
Mob.: +33 (0)6 79 00 34 01
a.picault@kultive.com
www.kultive.fr