Vandaag op de elfde van de elfde viert Bedrijfsleider Fruitbedrijf Peter van Mourik van Oskam in Neerijnen zijn 50-ste verjaardag. Hij doet dat gelukkig in uitstekende gezondheid omdat hij proefondervindelijk graag van zijn zelf geteelde fruit snoept.

Peter startte in 1996 als assistent bedrijfsleider om ruim twee jaar later door te schuiven naar de hoogste stoel. Hij kreeg en nam de vrijheid en de verantwoordelijkheid die Kees Oskam hem toevertrouwde met beide handen aan en er werd aan allerlei facetten hard gewerkt om te optimaliseren.

Nieuwe aanplanten van Conference in V-haag , grotere blokken van dezelfde rassen, druppelbevloeiing met voedingstoffen-dosering direct op de juiste plek ,je kunt het zo gek niet verzinnen of het kwam aan bod. Oogsten werden constanter en met een betere kwaliteit om het onderscheid te kunnen blijven maken.

Ook had Peter een belangrijke stem in de ontwikkeling van de nieuwbouw in Neerijnen. In 2007 werd de 1e fase opgeleverd die hol klonk bij ingebruikname, maar die met rasse schreden al weer beperkingen kende. Dus een tweede fase in 2019 met een aparte nieuwe sorteerlocatie erbij. Een extra uitdaging waarbij Peter de kar ging trekken. Ondertussen bleef het fruitbedrijf up-to-date met de laatste jaren nog wat stappen richting alternatieve rassen. Peter neemt ook die uitdaging aan, omdat het zijn passie is en blijft.

Gelukkig heeft hij altijd al zijn verjaardagen in betrekkelijke rust kunnen vieren; 11 november was ieder jaar de oogst al binnen. Dit jaar viert hij zijn speciale mijlpaal wederom vrij van oogstperikelen.

Directie en alle collega’s wensen hem nog vele jaren, vol werkplezier in uitstekende gezondheid; van Kees Oskam mag hij zeer regelmatig blijven proeven van het zelfgeteelde fruit in de wetenschap dat het fruit garant staat voor een uitstekende gezondheid.

Voor felicitaties : peter@janoskam.nl