De 5e CIIE verloopt volgens plan. Dole, een oude vriend van de CIIE, maakte ook dit jaar weer een prachtige verschijning en bracht meer dan 80 producten mee voor de "Dole Fruit Planet". Dole blijft ernaar streven het concept van een gediversifieerd gezond leven te verspreiden en komt niet alleen met bananen, ananas, non-GMO papaja's en andere populaire producten naar de Expo, maar werkt ook samen met twee grote IP's, Disney en Universal. De wereldpremière van de nieuwe co-branded producten werd op de Expo vrijgegeven. Dole bracht Dole X Shanghai Disney Magic Coco en Dole X Minions Avocado uit.

Dole presenteert nieuwe producten

Gepatenteerde technologie is het geheim 
De zoete en frisse smaak van kokosnoten heeft ervoor gezorgd dat kokosnoten de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden. In 2021 steeg de totale import van rauwe kokosnoten in China met 37,4% op jaarbasis. Kokosnoot is heerlijk, maar het moeilijk openen van de noot is altijd een probleem geweest. Dole heeft een reeks producten ontwikkeld om aan de marktvraag te voldoen en innoveert voortdurend in de smaak en openingsmethoden van kokosnoten, zodat consumenten ze gemakkelijker kunnen openen en de consumptie stijgt.

Naar verluidt is de Magic Coco die deze keer wordt uitgebracht, geselecteerd uit de authentieke aromatische kokosnoot die in Damnoen Sato, Thailand, wordt geteeld. De bomen van de aromatische kokosnoot worden beschermd door de lokale overheid in Thailand en kunnen niet worden geëxporteerd. Het is een representatief product van Thailand. In vergelijking met andere kokosnootvariëteiten in Thailand wordt de aromatische kokosnoot al meer dan 100 jaar geteeld en verbeterd. Kokossap heeft een zoete smaak en een sterke melkachtige geur, die goed geschikt is om te drinken.

Dole Young Coconut Orchard

Bovendien maakt deze kokosnoot gebruik van de gepatenteerde openingstechnologie, die het grootste probleem van het proeven van de jonge kokosnoot, het openen van de kokosnoot, oplost. Door de bewerking door ervaren kokosnoottelers en het gebruik van de gepatenteerde perforator die bij de verpakking wordt geleverd, kan de Dole Magic Coco direct door een rietje worden geopend en kun je de heerlijke noot uit Thailand altijd en overal gemakkelijk proeven.

Dole X Shanghai Disney Magic Coco

Minion Avocado's blijven het hele jaar door heerlijk
Dole teelt sinds 2015 avocado's en heeft ruime ervaring. Momenteel kan Dole het hele jaar door ononderbroken avocado's leveren en producten leveren uit belangrijke teeltgebieden zoals Mexico, Peru, Chili, Nieuw-Zeeland, de Filipijnen en Kenia. Dole is het eerste merk in China dat rijpingstechnologie toepast op avocado's. Door bewerking kan het de rijpheid van avocado's nauwkeurig regelen om te voldoen aan de behoeften van verschillende klanten en kan de consument ook kant-en-klaar fruit uit het schap kopen.

Oorsprong Filipijnse avocado's Dole
Van de verschillende herkomsten zijn de Filipijnse avocado's in 2020 toegelaten en worden zij momenteel exclusief door Dole geleverd. De Filipijnse avocado's komen uit Dole's eigen boomgaard, die zich bevindt aan de voet van de vulkaan in Mindanao, waar vruchtbare grond en overvloedig zonlicht is en waar 100% handmatig wordt geoogst. De Filipijnse avocado's hebben een kortere verzendingsperiode en staan bekend als "de meest verse geïmporteerde avocado's" en ze zijn opgenomen in de brochure met geselecteerde producten op de 3e CIIE. De leveringsperiode valt samen met de vensterperiode van de Chileense oorsprong en het vroege stadium van de Peruaanse oorsprong, wat een goede aanvulling op de markt is.

Brochure geselecteerde Dole Filipijnse avocado op de 3e CIIE

Op 1 juni 2022 werden Keniaanse verse Hass avocado's tot China toegelaten. Dole communiceerde voor het eerst actief met lokale Keniaanse verpakkingsbedrijven om het marktpotentieel van Keniaanse avocado's te verkennen.

Herkomst Keniaanse avocado
Sinds Dole in september van dit jaar een co-branded banaan met Minions uitbracht, heeft de markt veel positieve feedback gekregen. Deze keer worden Dole X Minion Avocado's verondersteld populair te zijn bij consumenten.

Minions Limited Edition Dole Avocado

Vijf jaar samen groeien
Dole is een oude vriend van de CIIE. Het is sinds de eerste CIIE in 2018 uitgenodigd om deel te nemen en is lid geworden van de exposantenalliantie. In 2021 werd Dole een van de leden van het Agricultural Products Professional Committee. Via het platform van CIIE heeft Dole veel aandacht en voortdurende berichten gekregen, waardoor de Chinese markt kan zien dat de gezonde kwaliteit en merkkracht van Dole en de naamsbekendheid jaar na jaar is toegenomen.

In de loop der jaren op de CIIE is Dole China ook snel gegroeid en geleidelijk aan een van Dole's belangrijkste markten in Azië geworden. Dole blijft optimistisch over de Chinese markt en het bedrijfsklimaat en verhoogt ook zijn investeringen in China en stimuleert nieuwe bedrijfsvormen.

Dole Fruit Planet stand

Bron: Dole