Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Versnelde export Spaans AGF voordat transportstaking ingaat

De aangekondigde transportstaking in Spanje – die aanstaande zondag om middernacht begint – heeft ertoe geleid dat de groenten- en fruitmagazijnen in de Valenciaanse Gemeenschap deze week de exportvolgorde van hun ladingen aan het reorganiseren zijn. November is een van de drukste maanden voor de Spaanse export van groenten en fruit en, heel specifiek, van kaki’s en de vroege rassen van mandarijnen en sinaasappelen.

Volgens gegevens van het Valenciaanse ministerie van Industrie en Handel bedroeg de fruitexport in november vorig jaar € 549,7 miljoen, 21% meer dan in november 2020, terwijl de export van groenten afklokte op € 101,5 miljoen, wat 32,4% meer was dan in november 2020. Ongeveer 90% van de AGF-export gaat naar de Europese markt en maar liefst 94,1% gaat over de weg, met de vrachtwagen als belangrijkste transportmiddel.

Corridor voor de export
Na de stakingsaankondiging door het Nationale Platform ter Verdediging van de Transportsector heeft Fepex, de werkgeversorganisatie van de AGF-exporteurs, gevraagd om de vrije doorvoer en toegang tot de markten te garanderen. Het Citruscomité, dat zich erg bezorgd toont over de situatie, heeft de betrokken partijen om verantwoordelijkheidszin gevraagd en hoopt nog steeds dat de staking kan worden voorkomen. 

In elk geval vraagt het comité dat er een internationale corridor wordt gerespecteerd om de doorvoer van groenten en fruit te garanderen, gezien de intensiteit van de export van clementines en sinaasappelen in deze tijd van het jaar.

Bron: levante-emv.com

Publicatiedatum: