Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Mechanisatie, alternatieve gewasbeschermingsmiddelen en lokaal belangrijke trends in de akkerbouw"

Mensen verbouwen al duizenden jaren gewassen, maar het doel blijft hetzelfde: mensen voeden. Natuurlijk zijn de landbouwpraktijken de afgelopen eeuwen enorm vooruitgegaan en de wereldwijde druk blijft de drijvende kracht achter snelle veranderingen in de industrie, zo schrijft Hazera.

Reinout de Heer, Global Product Manager Allium, onderzoekt drie belangrijke trends die de akkerbouw vormgeven en bespreekt hoe Hazera’s expertise de weg vrijmaakt voor een duurzamere toekomst van de sector.

Mechanisatie momentum
Hogere arbeidskosten en afnemende arbeidsbeschikbaarheid zorgen ervoor dat veel telers richting het mechanisch oogsten gaan en andere nieuwe technologieën zullen overwegen.

"We zien dat er mechanisatietrends ontstaan ​​in plaatsen als Nederland, het VK en Californië, met betrekking tot een breed scala aan producten. Bij gewassen zoals uien is het echter duidelijk dat met de hand oogsten een product van hogere kwaliteit met minder schade betekent."

"Dat maakt onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe rassen zo belangrijk. Bij Hazera werken we aan het testen van nieuwe gewasvariëteiten om ervoor te zorgen dat boeren kunnen investeren in de technologieën die ze nodig hebben, in de wetenschap dat hun oogst er niet onder zal lijden."

Naleving van chemische controle
Met de aangescherpte milieuregelgeving zoeken veel telers naar alternatieven voor traditionele bestrijdingsmiddelen en fungiciden.

"Biostimulanten zijn een populaire optie voor Hazera’s klanten en worden toegepast op zaden om planten sterker en resistenter tegen ziekten te maken. De productkwaliteit kan ook worden verbeterd door middel van zaadpelletering, waardoor meer ronde zaden ontstaan en priming, wat tot vijf dagen minder kiemtijd in het veld betekent."

Lokale logica
Geoogste gewassen worden al lang over de hele wereld verscheept; de stijging van de containertransportkosten zet echter de mondiale voedselsystemen onder druk. Het milieubewustzijn neemt intussen waarbij 'koop lokaal' of 'eet seizoen' belangrijke consumententrends worden.

"Bij Hazera helpen we boeren om jaarrond productie te realiseren met rassen die goed houdbaar zijn. Ontwikkelingen in bijvoorbeeld prei, die traditioneel snel na de oogst verslechtert, maken een groot verschil. Flexibelere gewasvariëteiten kunnen klanten helpen de transportkosten, koolstofemissies en voedselverspilling in één keer te verminderen."

Voor meer informatie:
Hazera Seeds
Kanaalweg 14
1749 CE, Warmenhuizen
+31 162 690 900‏
info@hazera.nl  
www.hazera.nl   

Publicatiedatum: