Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

OVB start met MagicStar, de exclusieve Edeka-appel

Precies op tijd voor de eerste week van november kunnen de klanten in de filialen van Edeka zich verheugen op de nieuwe oogst van het appelras MagicStar®. Dit ras wordt exclusief voor Edeka geteeld. Het nieuwe ras overtuigt met een uitstekende smaak, een lange houdbaarheid en daarnaast het sociale en ecologische engagement van Edeka en de telers. 'Obst vom Bodensee Vertriebsgesellschaft' levert het nieuwe appelras sinds 2020 aan Edeka Südwest, die daar onder het regionale merk 'Unsere Heimat- echt und gut' verkocht wordt. In 2021 volgde de lancering in de regio Edeka Nordbayern-Sachsen-Thüringen, voor het eerst onder het overkoepelende merk Edeka. Voor de start van verkoopseizoen 2022 wordt MagicStar nu ook vanuit de regio Bodensee aan Edeka Südbayern en Edeka Hessenring geleverd. In totaal is er meer dan 1.000 ton aan verkoopbare appelen beschikbaar. Het verkoopvolume zal in de komende jaren verder toenemen


Van links naar rechts: Jürgen Deiser (EKL O+G EDEKA Südbayern), Martina Mattes (Obst vom Bodensee), Max Noack (Fruchtkontor Süd).

Alle seizoenen in de verkoopschappen te vinden
Met zijn aantrekkelijke uiterlijk en de rijke donkerrode kleur trekt het ras MagicStar de aandacht. Een felle kleur wordt door de consumenten vaak als smaakindicatie gezien die hen aanzet tot kopen. Bovendien is de teeltkwaliteit van doorslaggevende betekenis om de consumenten een smaakbeleving te bieden en hen uiteindelijk aan te zetten om een product opnieuw te kopen. Terwijl veel appelrassen bij langdurige opslag in kwaliteit en beschikbaarheid schommelen, behoudt het innovatieve appelras MagicStar het hele jaar door haar knapperigheid, stevige bite en sappigheid. Dit is belangrijk om de consument iedere keer dezelfde smaakbeleving te bieden, zoals gebruikelijk is voor een merkproduct. MagicStar laat zich bijzonder goed bewaren en zal daarom op de lange termijn gedurende alle seizoenen in de schappen te vinden zijn.


Van links naar rechts: Martina Mattes (Obst vom Bodensee), Thomas Siegert (Edeka Hessenring), Rainer Schulte (Fruchtkontor), dr. Markus Bestfleisch (BayWa)

Genieten van lokale appelen
Niet alleen het uiterlijk en de smaak van MagicStar zijn overtuigend, maar ook de ecologische aspecten: het nieuwe ras is uitstekend geschikt voor de klimatologische omstandigheden aan de Bodensee. Door de lokale teelt en de daarmee verbonden korte transportafstanden tussen telers, verpakkingsstations en de handel, is ze milieuvriendelijk. Bovendien biedt de lokale contractteelt de telers aan de Bodensee een economisch perspectief op de lange termijn. Deze sociale verantwoordelijkheid die Edeka voor de telers op zich neemt, is zeer belangrijk voor het MagicStar-project. Het hierdoor opgebouwde vertrouwen in de telers verklaart ook de grote vraag vanuit telers om deel uit te mogen maken van het MagicStar-partnerschap.


Oogstrijpe MagicStar appelen aan de Bodensee met een aantrekkelijke rode kleur.

Voor meer informatie:
Obst vom Bodensee GmbH
Merkurstraße 7
D- 88046 Friedrichshafen | Bodensee, Duitsland
Tel: +49 7541 97028 38
www.obst-vom-bodensee.de 

Publicatiedatum: