Planasa heeft aangekondigd in november weer al zijn witlofsoorten op de markt te brengen. De productievestiging in het Noord-Spaanse Valtierra hervat de activiteiten, nu het gebouw gereconstrueerd is na de schade die het afgelopen juni had opgelopen in de brand die het gebied verwoestte.

In de brand gingen alle grondstoffen, voorraden en machines verloren die zich in het hoofdmagazijn bevonden. "Na vier maanden hard werken, kunnen we aankondigen dat in de komende dagen ons witlof weer verkrijgbaar zal zijn bij de gebruikelijke verkooppunten", zegt César Salinas, commercieel manager voor witlof bij Planasa. "We willen al onze klanten bedanken voor het vertrouwen in ons en in ons product," voegt hij eraan toe, "en voor de steun die we hebben gekregen tijdens deze moeilijke maanden."

Nu al het personeel het werk weer heeft opgenomen, kan men spreken van een terugkeer naar de normale gang van zaken. "We wilden zo snel mogelijk weer terug de draad oppakken, niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze werknemers en de consument", benadrukt José Manuel Sádaba, coördinator witlofteelt bij Planasa.

Bovendien sluit het bedrijf weer aan met de productiecijfers van vóór de brand. Het brengt meer dan 175.000 kilo witlof per week op de markt en bereikt daarmee een marktaandeel van ongeveer 80%. Door dit snelle herstel van de productiecapaciteit kan de verkoop ook worden uitgebreid naar landen zoals Portugal, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Dubai.

Planasa is de grootste teler van witlof in Europa met teeltlocaties in Valtierra (Navarra) en Peñafiel (Valladolid). Met het "robolof" geautomatiseerde teeltsysteem kan jaarrond verse witlof worden geproduceerd. "Al onze producten, van gewoon witlof tot de premium producten (rood, baby en friseline), zijn natuurlijke en gezonde producten van hoge kwaliteit en we zijn verheugd ze weer op de markt te kunnen brengen", besluit Salinas.

Voor meer informatie:
Planasa
https://planasa.com