Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tomatenprijs daalt drastisch

Indiase oogst vroege druiven vertraagd na zware regen

De vroege druivenoogst, die gewoonlijk op de markt van Mumbai aankomt, heeft vertraging opgelopen door de aanhoudende moessonregens.

Er zijn zeer kleine hoeveelheden druiven beschikbaar omdat de vroege Indiase oogst is aangetast en 30-40% van de oogst is beschadigd na de zware regenval. Handelaren op de markt hebben de plaatselijke consumenten meegedeeld dat zij waarschijnlijk tot december of januari zullen moeten wachten op de hoofdoogst om voldoende hoeveelheden druiven te kunnen verhandelen.

Ook de groenteprijzen zijn vorige maand op de markt sterk gestegen als gevolg van het langere moessonseizoen dat verschillende gewassen heeft vernietigd, wat tot enkele tekorten heeft geleid.

Ondertussen daalde de prijs van 14 kg tomaten drastisch van 500 Rs (€6,07) naar 230 Rs (€2,16). Deze plotse daling veroorzaakte grote onrust bij de Indiase telers, omdat vanaf begin november meer leveringen uit verschillende regio's de lokale markten bereikten.

Bron: www.freepressjournal.in

Publicatiedatum: