Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Reststromen uit aspergeteelt kunnen verwerkt worden tot groentepoeders"

Reststromen uit de aspergeteelt kunnen met een combinatie van technieken verwerkt worden tot hoogwaardige groentepoeders, die gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld instant soepen. Dat blijkt uit onderzoek van Joanne Siccama. Vrijdag 11 november hoopt zij te promoveren aan de Wageningen Universiteit.

De groentepoeders die in veel producten gebruikt worden bevatten vaak nog maar weinig natuurlijke aroma’s omdat deze verloren gaan tijdens het traditionele heteluchtdroogproces. Joanne Siccama richtte zich in haar onderzoek op witte asperge als groente aangezien circa 15% van de onderkant van de aspergespeer wordt afgesneden en weggegooid.

Ze ontwikkelde een nieuw proces om de onderkanten van asperges te verwerken, waarbij het aspergesap wordt gescheiden van de vezelfractie. Het aspergesap wordt op milde manier geconcentreerd en vervolgens gesproeidroogd met een drager zoals maltodextrine. De vezels werden via verschillende methodes onderzocht om ze weer te kunnen benutten in het asperge-eindproduct. De onderzoekster toont aan dat met sproeidrogen van aspergesap meer aroma’s behouden blijven dan tijdens het traditionele heteluchtdrogen.

Bron: WUR

Publicatiedatum: