Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe oogst sinds deze week in de winkels

Pers en influencers plukken eerste Morgana appels

Sinds deze week is de nieuwe oogst Morgana-appels, geteeld door de telers van FruitMasters, breed verkrijgbaar in Nederland. In 2018 is begonnen met de teelt van de appel in onder andere Zuid-Limburg, het Rivierenland, Zeeland en de Flevopolder. Over de jaren is de productie van het Morgana-ras uitgebreid zodat de oogst nu beschikbaar is in supermarkten door het hele land. "De Morgana-appel is extreem sappig, heel fris, heeft een gebalanceerde, zoete smaak en wordt On the way to PlanetProof geteeld", aldus het team van Fruitmasters.


De eerste oogst van dit jaar is in oktober gevierd op de boomgaard van teler Roger Wouters in Reijmerstok, Zuid-Limburg

De eerste appels werden geplukt door een selecte groep pers en influencers om de betoverende herkomst zelf te beleven. "Zij konden direct ervaren hoe veelzijdig en lekker Morgana is tijdens een viergangenlunch met onder andere Limburgs zuurvlees met een appelcompote van Morgana-appel en een briochebroodje met Hollandse garnalen en verfrissende stukjes Morgana-appel. Ook hebben we een authentieke stroop gestookt met Morgana-appels. Een techniek die van oudsher al werd toegepast in deze regio om appels en peren te bewaren", licht Tim Kievits, Brand Manager FruitMasters toe. Daarnaast kregen de influencers en pers het proces over de teelt uitgelegd door teler Wouters en boomexpert Henk Nooteboom: van het ontwikkelen van een appelras door middel van veredeling tot het telen van een appel die uiteindelijk in de winkel ligt.

Appel van eigen bodem
Zuid-Limburg is een goede bodem voor het telen van Morgana, geeft teler Wouters aan. "De Morgana-appels kunnen hier in het glooiende landschap heel goed groeien. De kalkrijke en vochtregulerende lössgrond van het Mergelland is de perfecte bodem voor smaakvolle appels. Bovendien blijft de Morgana in tegenstelling tot sommige andere appelrassen lang hard en sappig. Dat maakt het een hele mooie appel om te telen." Kievits vult aan: "De consument wil een sappige, zoete, harde appel. Ook willen ze het liefste fruit dat in eigen land en duurzaam geteeld wordt. Morgana voldoet daaraan."

Lekker verfrissend tussendoortje
Kievits is blij dat Morgana vanaf vandaag weer breed verkrijgbaar is in verschillende supermarkten: "Consumenten in heel Nederland kunnen nu weer genieten van de nieuwe oogst uit eigen land. Het is de ideale appel voor een verfrissend en gezond tussendoortje met veel smaak."

Voor meer informatie:
FruitMasters
Deilseweg 7
4191 NX Geldermalsen
+31 (0)345 578 800
[email protected]  
www.fruitmasters.com 

Publicatiedatum: