Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse vrachtwagenchauffeurs roepen op tot nieuwe staking voor onbepaalde tijd

Het Spaanse Nationaal Platform ter Verdediging van de Transportsector maakte gisteren op een persconferentie de resultaten bekend van de stemming in de provinciale assemblees. Met 86% van de stemmen is er ingestemd met een nieuwe staking van onbepaalde duur die zal ingaan in de nacht van zondag 13 op maandag 14 november. Hiermee protesteren ze tegen het feit dat de verladers de Kostenwet, die werken met verlies verbiedt, niet naleven.

Zeven maanden na de staking in maart, die de Spaanse regering er toe bracht een wet op te stellen om minstens de kostprijs te betalen aan de effectieve vervoerders – de wet werd uiteindelijk in augustus gestemd –, "wordt de wet niet nageleefd en zijn de kosten voor de vervoerders steeds hoger geworden", zei de woordvoerder van het Platform, Manuel Hernández, die de hele situatie als "een grap" bestempelt.

De reden voor de nieuwe stakingsoproep is precies de "passiviteit" van de overheid bij het controleren van de toepassing van de wet. Op 29 oktober stemden de provinciale afgevaardigden van dit platform al voor het uitroepen van een nieuwe staking en besloten ze hun bases te raadplegen om een definitieve beslissing te nemen.

Op de persconferentie maakte de woordvoerder van het Platform ook bekend dat zij "zes grote transportbedrijven" hebben aangeklaagd en dat zij "na anderhalve maand nog steeds niet weten of er een dossier is aangelegd tegen hen".

Bron: efeagro.com

Publicatiedatum: