NextDeli, het platform voor speciaalzaken zet vandaag haar volgende stap met het openen van haar ‘Groentewereld’. Dat betekent dat AGF-speciaalzaken en andere verswinkels in heel Nederland via een eigen (gratis) account rechtstreeks bij een steeds groter wordende groep met foodproducenten kunnen inkopen.

NextDeli is een E-commerce platform, exclusief gericht op versspeciaalzaken. Slagerijen, viswinkels, delicatessenwinkels en bakkerijen en vanaf nu dus ook groentezaken kunnen via NextDeli terecht bij inmiddels meer dan ca 50 leveranciers van allerlei grondstoffen, hulpstoffen, halffabricaten en eindproducten. "Zij kopen daarmee in rechtstreeks bij de bron."

"Het wordt tijd dat de speciaalzaak nóg specialer wordt."
Ben Hansen, directeur van NextDeli: "In de huidige markt-omstandigheden al helemaal, het is belangrijk dat speciaalzaken zich blijven onderscheiden van de supermarkt. Als je specialist bent, kun je het verschil maken door het geven van service, je hebt een direct contact met je klant en je kunt je vakkennis inzetten om jouw klant te overtuigen van jouw keuzes. Maar het allerbelangrijkste is het onderscheid in het assortiment dat je in je winkel verkoopt. Dat moet echt onderscheidend zijn van dat van de supermarkt. Als slagerszoon is dat voor mij de reden geweest om NextDeli op te zetten als 'Bol.com' voor de slager, bakker, viswinkel, delicatessenwinkel en groentewinkel."

"Via een account dat je gratis kunt activeren op nextdeli.com kun je vervolgens rechtstreeks inkopen bij producenten die doorgaans alleen aan groot- en tussenhandels leveren. Of bij bedrijven die aan de hele andere kant van Nederland zijn gevestigd, waardoor afstand een bottleneck is voor samenwerking. Door een rechtstreekse inkoop heb je de beschikking over een oneindig diep en breed assortiment van alle aangesloten producenten en importeurs. Zodoende ben je veel beter in staat om jouw klant aan je winkel te blijven binden. Ook kun je gebruik maken van een kostenreductie omdat de producten vaak voordeliger zijn dan via de groot- of tussenhandel. Wij hebben veel vertrouwen in de toekomst van speciaalzaken, ondanks de roerige tijd die veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld de huidige ontwikkelingen in de energiemarkt." 

Voor meer informatie:
NextDeli
info@nextdeli.com 
www.nextdeli.com