Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"In handel en landbouw is instroom van niet-werknemers naar verhouding groot"

Het CBS geeft in een publicatie over de Nederlandse arbeidsmarktdynamiek aan dat de in- en uitstroom sterk verschillen tussen bedrijfstakken in de jaren 10. Dat geldt zowel voor de stromen tussen bedrijfstakken onderling als voor de in- en uitstroom van/naar geen werknemer. De stromen zijn groot in de bedrijfstakken verhuur en overige zakelijke diensten, de horeca. Bij verhuur en overige zakelijke diensten speelt mee dat uitzendkrachten die werken in een andere bedrijfstak ook doorstromen zodra ze overstappen van uitzendkracht naar een dienstverband bij het bedrijf waar ze werken. 

Leeftijd is van belang bij de arbeidsmarktdynamiek. Scholieren en studenten met een bijbaan wisselen vaker van bedrijfstak en ook schoolverlaters die na het behalen van een diploma zoeken naar een geschikte baan stappen vaker over dan gemiddeld. De gemiddelde leeftijd van werknemers verschilt per bedrijfstak. In de bedrijfstakken horeca, handel en landbouw, waar de leeftijd lager ligt dan gemiddeld, is de instroom van niet-werknemers naar verhouding groot.

Lees hier de volledige publicatie van CBS

Publicatiedatum: