Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BIG Challenge 2023 start met ruim 15 teams

Al meer dan 15 teams hebben zich aangemeld voor het nieuwe BIG Challenge-seizoen voor deelname aan Alpe d’HuZes 2023. Tijdens de aftrapbijeenkomst in Wageningen zaterdag 5 november zijn nog een aantal teams en andere geïnteresseerden bekendgemaakt. "Met deze stand komt het streefaantal van 25 tot 30 teams al aardig in beeld."

Tientallen nieuwe deelnemers lieten zich in het Forum-gebouw van de Universiteit informeren over het evenement en wat BIG Challenge zo bijzonder maakt.

John van Paassen blikte terug op de beginjaren van BIG Challenge en vertelde de aanwezigen wat hem destijds motiveerde. "Je weet dan 1 op de 3 mensen ooit met kanker te maken krijgt. Dat geldt dus ook voor mijn gezin en de mensen in mijn omgeving." Gerry Minten-de Wit heeft in haar leven al veel mensen aan kanker verloren en besloot daarom mee te doen. Ze was zeer onder de indruk van wat ze in Frankrijk aantrof. Ze maakte BIG Challenge mee als een geoliede machine die deelname een stuk gemakkelijker maakte. Deelnemer Arjen Kocks zag in het begin wel op tegen de € 5.000 sponsorgeld binnenhalen maar met veel enthousiasme haalde hij uiteindelijk meer dan het dubbele binnen. Dat was ook een boodschap van de organisatie: de meesten gaan vlot over het streefbedrag heen, mede dankzij de hulp die vanuit BIG Challenge is te verkrijgen.

Kankeronderzoek
Herman Houweling startte met BIG Challenge in 2009. In 12 jaar haalde BIG Challenge zo’n € 11 miljoen op voor KWF en behoort daarmee tot de grootste fondsenwerver van KWF. Afgelopen jaar werd nog ruim € 1,7 miljoen bij elkaar gefietst en gelopen. Naast veel geld ophalen voor het kankeronderzoek wil BIG Challenge de trots en saamhorigheid in de agri & foodsector bij een breed publiek promoten. Het doel voor 2023 is weer minimaal € 1 miljoen inzamelen.

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich aanmelden met een eigen team, bijvoorbeeld via het werk of dorp, of worden later ingedeeld.

Voor aanmelden of meer informatie:
www.bigchallenge.eu 

Publicatiedatum: