Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australië vraagt zich af waar alle backpackers zijn gebleven

Backpackers, die in Australië op Working Holiday Maker-visa werken, zijn al tientallen jaren een essentiële bron van arbeidskrachten in de tuinbouw, naast kleinere aantallen tijdelijke migranten van de eilanden in de Stille Oceaan, internationale studenten en Australiërs.

In het boekjaar 2018-19 kwamen meer dan 200.000 mensen naar Australië op visa voor Working Holiday Maker. Ongeveer 35.000 per maand werkten op teeltbedrijven, waar ze groenten, fruit of noten plukten. Het aantal daalde toen de grenzen van maart 2020 tot februari 2022 werden gesloten voor visumhouders. Maar sinds de heropening van de grenzen hebben ze zich niet zo hersteld als gehoopt.

Eind juni waren bijna 100.000 Working Holiday Maker-visa toegekend. Maar eind augustus waren slechts 54.000 visumhouders aangekomen. Door het tekort aan arbeidskrachten zijn er meer kansen op werk in steden en dorpen.

Waarom komen er geen backpackers?
Er lijken drie belangrijke redenen te zijn waarom rugzaktoeristen Australië als topbestemming voor een werkvakantie links laten liggen:

  1. angst voor toekomstige grenssluitingen;
  2. de slechte behandeling van migranten door de federale regering tijdens de pandemie en
  3. de Australische reputatie in het algemeen dat rugzaktoeristen worden uitgebuit.

Een hostelexploitant zei: "Ze willen komen en de werkvakantie doen, maar Australië staat nu bekend als het land van de lockdown."

Bron: theconversation.com

Publicatiedatum: