Oekraïense kool verder afgeprijsd

Voor de tweede week op rij zijn de prijzen voor kool op de Oekraïense markt gedaald. De nieuwe prijsdaling in het segment wordt veroorzaakt door een aanzienlijke toename van het aanbod van producten die niet aan de normen voldoen.

Een groot deel van de kool op de markt is momenteel bevroren kool. Ondertussen geven sommige telers er de voorkeur aan witte kool van hoge kwaliteit op te slaan en deze niet eerder dan half december te gaan verkopen. De andere telers blijven op dit moment kwaliteitskool verkopen, waardoor het totale aanbod op de markt toeneemt. Zij verklaren dit door de sterk gestegen energiekosten. In het licht van de recente stroomonderbrekingen in de meeste regio's van Oekraïne zijn de telers niet zeker of zij de kwaliteit van de opgeslagen groenten en fruit kunnen handhaven.

Oekraïense kooltelers hebben hun prijzen al verlaagd tot 6-8 UAH/kg (€0,23-0,34/kg), wat gemiddeld 17% lager is dan een week eerder. Toch liggen de prijzen voor witte kool in Oekraïne, ondanks de snelle verlaging van de afgelopen twee weken, momenteel minstens 40% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.