De prijzen van kool dalen weer, maar kimchi blijft prijzig in Zuid-Korea

Hoewel de prijs van Chinese kool lijkt te dalen, zijn de prijzen voor kimchi (traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken van gefermenteerde kool en groenten) nog steeds aanzienlijk, omdat de belangrijkste ingrediënten het afgelopen jaar veel duurder zijn geworden. Een enkele krop kool werd dinsdag in winkels in het hele land verkocht voor gemiddeld 4.494 won (€3,16), volgens gegevens van de Korea Agro-Fisheries & Food Trade Corporation.

Vergeleken met de gemiddelde prijs van 8.285 won (€5,94) een maand geleden is de prijs van kool aanzienlijk gedaald, namelijk met 45,8 procent. Maar de prijs van kool is nog steeds 15,4 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het kimchiseizoen valt elk jaar tussen eind november en begin december en de vraag naar kool piekt in die periode.

De huidige koolprijs ligt ook 18,7 procent hoger dan het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar, dat 3.784 won (€02,69) bedroeg. Dit betekent dat, hoewel de prijs van kool onlangs is gedaald, de consument de prijsstijging nog steeds in zijn portemonnee voelt.

Bron: koreajoongangdaily.joins.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.