"Nog drie beurzen in deze tijd van het jaar om het seizoen mooi af te kunnen sluiten: vorige week waren we in Orlando voor de PMA, deze week in Bangkok voor de Asia Fruit Logistica en vervolgens gaan we naar Dubai voor de Gulfood Manufacturing. We blijven aanwezig op de twee hemisferen met ons verkoopteam, dat altijd enthousiast is om onze innovaties aan de wereld te tonen", vertelt Virginia Cascella, exportmanager van het Italiaanse PND. 

Virginia Cascella

"De grootste interesse zien we nog steeds in de verwerking van ananas in zijn verschillende vormen: schillen, ontkernen en in partjes of blokjes snijden, zodat het product klaar is om in zakjes te worden gestopt of in trays te worden geplaatst. PND heeft twee jaar geleden een nieuwe multifunctionele machine op de markt gebracht voor de verwerking van ananas en kan dus een antwoord bieden op de behoeftes van de verwerkende sector op de internationale markt", legt Cascella uit. 

"Met een afmeting van ongeveer 1,5 m op 1,5 m maakt de PINCYL8-machine het mogelijk om ananascilinders op industrieel niveau te verkrijgen. Door simpelweg aan een keuzeknop te draaien, is het ook mogelijk om blokjes, schijfjes of partjes ananas te maken. Deze machine heeft in de afgelopen 24 maanden veel succes geboekt in Europa en Amerika. Met een verwerkingscapaciteit van 12 stukken fruit per minuut en het robuuste, gemakkelijk te reinigen en betrouwbare ontwerp is de PINCYL8-ananassnijmachine succesvol in verschillende markten en is het de meest gevraagde machine in deze periode." 

Boven: ontkerner; Onder: gesneden ananas

"De problemen waar bedrijven op stuiten hebben vaak te maken met de ruimte, omdat die altijd erg beperkt lijkt te zijn", meldt Virginia Cascella. "Daarom zien we een vraag naar compacte machines die toch nog adequaat kunnen inspelen op de verwerkingsbehoeften. PND is er in geslaagd om de verschillende ananasverwerkings-processen in één enkele machine te synthetiseren die productiviteit, betrouwbaarheid, stevigheid en gemak in de bediening, onderhoud en ontsmetting kan garanderen."

PND blijft belangrijk dankzij de degelijkheid van de machines die het bedrijf op de markt brengt. In twee jaar tijd heeft het al 13 PINCYL8-snijmachines in de wereld geïnstalleerd: drie in de Verenigde Staten, twee in Canada en de rest in Europa (Spanje, België, Oostenrijk en Zwitserland). PINCYL8 werd gekozen door grote verwerkingsbedrijven van vers gesneden fruit vanwege de betrouwbaarheid van de machines en de beperkte uitvaltijd. Verder is de PND-snijmachine ook geschikt voor kleine werkplaatsen die hun productie focussen op ananas. 

Voor meer informatie:
Virginia Cascella
PND 
Fruit Processing Machinery 

Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) - Italië
Tel: +39 (0)818509368
info@pndsrl.it
www.pndsrl.it