Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duitse fruitboomtelling 2022

Belangrijke veranderingen in appelrassen sinds 2017

Van 2017 tot 2022 zijn de quota voor de appelrassen aanzienlijk gewijzigd

Het verslag van de Duitse fruitboomtelling 2022 geeft een samenvatting van de resultaten van de telling van loof- en steenfruitbomen in 2022 in Duitsland en richt zich op de ontwikkeling van aangeplante appel- en perenrassen. Sinds de telling van 2017 is het totale areaal met 1,45% afgenomen en heeft 9,2% van de Duitse fruitteeltbedrijven hun activiteit beƫindigd. Appels blijven de meest aangeplante fruitbomen en zijn goed voor 67% van het totale areaal, gevolgd door kersen, pruimen en peren. Het areaal noten is onbeduidend maar neemt toe.

Uitgedrukt in areaal zijn appels verreweg de belangrijkste loofboomsoorten in Duitsland, met ongeveer twee derde (33.106 ha) van het totale areaal Duitse loofbomen. Zij worden in areaal gevolgd door kersen (5.736 hectare), pruimen (4.139 hectare), peren (2.069 hectare), morellen (1.567 hectare) en walnoten (734 hectare).

Tussen 2017 en 2022 laten de gerapporteerde cijfers een daling van het totale appelareaal met 2,6% en aanzienlijke veranderingen in het aandeel van de verschillende rassen zien. Het onderzoek van 2022 maakt melding van 78 verschillende appelrassen die momenteel in Duitsland worden geteeld. De meeste van deze rassen zijn van beperkt of regionaal belang. Slechts 25 rassen worden geteeld op meer dan 100 hectare elk, en minder dan tien beslaan meer dan 1000 hectare. Meer dan de helft van het gebied (53%) is bedekt met een van de vijf hoofdrassen. De top 10-rassen beslaan 66% van het areaal.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Bron: fas.usda.gov

Publicatiedatum: