Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sipo (Italië)

Artisjokharten, een product met een hoog servicegehalte

Het artisjokkenseizoen is weer van start gegaan bij het Italiaanse Sipo. Het bedrijf brengt de rassen Thema en Spina op de markt onder het merk Sapori del mio Orto. "Vanaf volgende week zullen de artisjokharten beschikbaar zijn, zonder steel, schoongemaakt en geschild, vier stuks per schaaltje. De teelt vindt plaats in de streek Capitanata, in de regio Apulië, een gebied met een grote traditie in de teelt van deze groente", zegt verkoopmanager Stefania Santarsiero. 

Klik hier voor de productkaart.

De artisjokteelt vereist een tot op zekere diepte zorgvuldig bewerkte grond, die behoorlijk vochtig mag zijn. Maar het water mag niet blijven staan, want anders wordt de plant aangetast door schimmelziekten. De ervaring van de teler is niet alleen belangrijk in de teeltfase, maar ook in de oogstfase. 

"Artisjok moet op het juiste moment van rijping worden geoogst, wanneer het de juiste maat heeft en de uiteinden nog goed gesloten zijn. De oogst gebeurt handmatig in meerdere rondes. De rijpe vruchten worden gesneden, terwijl de andere nog aan de plant worden gelaten om op een later tijdstip geoogst te kunnen worden." 

Na de oogst worden de artisjokken zorgvuldig gesorteerd, gewassen met citroenzuur en ascorbinezuur en tenslotte verpakt.

In Italië zijn er talloze artisjokrassen. "Bij Sipo zijn we dol op deze groente. Wij verpakken de rassen Thema en Spina", vervolgt algemeen directeur Massimiliano Ceccarini. "We vertrouwen op deskundigen die ze met zorg en aandacht telen, oogsten en van de steel en de hardste buitenbladeren ontdoen."

Massimiliano Ceccarini

Binnen 36 uur na oogst ligt het product in het schap. De bestellingen overstijgen soms de beschikbaarheid. De artisjokharten zijn verpakt in R-Pet trays met folie eromheen. 

Voor meer informatie:
Sipo Srl
Via Fermignano 20
47814 Bellaria Igea Marina (RN) - Italië
Tel: +39 (0)541 339711
sipo@sipo.it
www.sipo.it

Publicatiedatum: