Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sonlia Vrugte Pakhuis

In de West-Kaap worden alweer de eerste pruimen verpakt

Deze week worden weer de eerste pruimen (Suplum 41) voor export verpakt bij Sonlia Vrugte Pakhuis in Wellington, West-Kaap.

Het steenfruitseizoen begon bij het pakstation drie weken geleden met de Sunect 21 nectarines, een vrij nieuw ras waarvan behoorlijke volumes zijn aangeplant.
Afgelopen week werden al de eerste Supech 16 perziken en Royal Ruby nectarines verpakt.

Sonlia houdt een strak schema aan. Het inpakken van Midknight Valencia's liep tot half september en meteen daarna vond het jaarlijks onderhoud plaats ter voorbereiding op het drukke steenfruitseizoen dat voor de deur staat. Het granaatappelseizoen gaat in de nazomer van start. Sonlia is het grootste granaatappelpakstation in Zuid-Afrika en het enige dat granaatappelen optisch sorteert.

Foto aangeleverd door Sonlia Pakhuis

Het steenfruit wordt voornamelijk verpakt voor Stems en een deel voor Icon Fruit, beide specialisten in de export van steenfruit. Voor de lokale markt verpakt Sonlia ze onder het eigen merk.

Een warme lente helpt de suikerontwikkeling
"Tot nu toe zien de packouts er goed uit", zegt directeur JC Muller. 
"De maatvoering is normaal, de kleur is aantrekkelijk en het uiterlijk van het fruit is aangenaam."

Hij merkt op dat het suikergehalte bij de vroege rassen vaak een uitdaging is, maar met het warmere weer dit jaar was dat minder het geval.

"We verpakken voor acht steenfruittelers, van wie er vier al met de oogst zijn begonnen. En dit jaar komen er vier telers bij die via Icon Fruit exporteren. Dit is nu het derde jaar dat we Icon helpen met onze faciliteiten ter beschikking te stellen aan telers die kampen met onvoldoende verpakkingscapaciteit."

Door de recente havenstaking moest er wat vroeg steenfruit uitgevlogen worden, maar de verwachting is dat de zeevracht nu gewoon doorgaat zoals gepland.

Voor meer informatie:
JC Muller
Sonlia Pakkers
Tel: +27 21 873 0449 (Zuid-Afrika)
jc@sonlia.co.za

Publicatiedatum: