Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru blijft wereldwijd nr. 1 exporteur van blauwe bessen

Volgens ramingen van de Vereniging van Peruaanse exporteurs (Adex) zal Peru voor het vierde achtereenvolgende jaar de eerste positie als wereldwijde exporteur van blauwe bessen innemen. Lizbeth Pumasunco van Adex meldde dat Peru sinds 2019 de wereldranglijst van de export van deze fruitsoort aanvoert. "Wereldwijd staat Peru sinds 2019 op de eerste plaats als exportland, een positie die in 2020 en 2021 is gehandhaafd", verklaarde ze.

Vorig jaar bereikte de Peruaanse export van blauwe bessen 1,221 miljard dollar, een stijging van 172% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Pumasunco verklaarde dat de gunstige verwachtingen voor het lopende jaar gebaseerd zijn op de goede prestaties van het teeltseizoen en de afstand die bestaat met de op één na grootste exporteur van blauwe bessen: Spanje, met een aandeel dat half zo groot is als dat van het Zuid-Amerikaanse land.

"In 2021 bereikten we een aandeel van 25,2% van de totale vraag tegenover 12,7% van Spanje", preciseerde ze.

Bron: andina.pe

Publicatiedatum: