PML, een grote speler in het segment van logistieke en aanbodketenoplossingen, werkt samen met de Europese expediteur Tulpin Group aan een strategische samenwerking om het vervoer van beperkt houdbare producten van Egypte naar het Verenigd Koninkrijk te versnellen.

Het formele partnerschap tussen de twee bedrijven zal een nieuw tijdperk van efficiëntie inluiden voor zowel telers als retailers, waardoor een slimmere route naar de markt mogelijk wordt voor telers en versere, geïmporteerde beperkt houdbare producten voor retailers.

PML, dat al vele jaren met Tulpin Group samenwerkt, zal de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de levering van groenten- en fruit- transporten per vliegtuig vanuit Egypte. De overeenkomst houdt in dat Tulpin Group's eigen douaneagentschap/transportbedrijf All-Trade/Ostendfresh de vracht van de luchthaven van Oostende ophaalt en in trailers laadt.

De trailers zullen naar de havens van Duinkerken en Calais worden gereden en de lading zal op een RoRo-veerboot naar de haven van Dover worden gezet. Tulpin Group zal PML op voorhand informeren over alle nodige informatie om een naadloze douane-inklaring en eventuele inspectie mogelijk te maken. PML zal de trailers ophalen in Dover en ze naar de hypermoderne logistieke en transporthub van het bedrijf in Lympne, Kent, brengen voor inklaring via de goedgekeurde grenscontrolepost van het bedrijf. Na de inklaring levert PML aan de eindklant en brengt de trailers dan naar de haven om ze terug naar België te brengen en het proces te herhalen. Verwacht wordt dat er tijdens het hoogseizoen tot 20 trailerbewegingen per dag kunnen plaatsvinden.

Er zijn duidelijke voordelen verbonden aan het feit dat PML de douanepapieren afhandelt en de verantwoordelijkheid op zich neemt voor alle verdere vrachtwagenbewegingen in het VK. Deze omvatten een snellere doorlooptijd van trailers waardoor meer vracht kan worden vervoerd; geen vereiste voor downtime voor EU-chauffeurs waardoor tijd en geld wordt bespaard; eliminatie van het risico dat EU- chauffeurs vast komen te zitten in wachtrijen wat resulteert in problemen met het beheer van chauffeursschema's/chauffeurs die gefrustreerd raken en het aanpakken van de groeiende terughoudendheid voor EU-chauffeurs om naar het VK te rijden na de Brexit.

PML en Tulpin Group hebben al proeven gedaan met de nieuwe regeling, waarbij klanten vanaf medio november 2022 kunnen profiteren van de versnelde overslagroute, in lijn met de seizoenspiek voor de import van groenten en fruit.

Voor meer informatie:
PML London
Unit 4 Skyport Heathrow
Armadale Road Feltham
Middlesex TW14 0LW
Tel.: +44 020 8893 2666
quotations@pml-ltd.com

Tulpin Group
Kapellestraat 2A, Bus 6
8460 Oudenburg, België
+32(0) 59 80 66 33
hq@tulpingroup.eu          
www.tulpingroup.eu