Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fresh Del Monte rapporteert sterke resultaten voor 3kw 2022

Fresh Del Monte Produce Inc. heeft deze week de financiĆ«le resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal eindigend op 30 september 2022. 

"We hebben een solide prestatie geleverd in onze hele bedrijfsvoering, met een sterke netto-omzet en winst ondanks aanhoudende macro-economische tegenwind", aldus voorzitter en CEO Mohammad Abu-Ghazaleh.

"We blijven investeringen doen om verder te kunnen groeien. We richten ons daarbij op technologie, productinnovatie en diversificatie, inclusief nieuwe productaanbiedingen met hogere winstmarges in de ready-to-eat en gemakscategorie en een investering in blockchain-gestuurde traceerbaarheidstechnologie."

"De inspanningen van ons team hebben ons in staat gesteld om dit kwartaal goed te presteren, ondanks de vele uitdagingen, waaronder aanhoudende inflatie, geopolitieke risico's en volatiliteit op de brandstofmarkt. Ik blijf vertrouwen hebben in ons groeipad dat gebaseerd is op winstgevende verkoop, gedisciplineerd onkostenbeheer, digitale transformatie en duurzaamheid - en dat alles terwijl we trouw blijven aan onze kernmissie om hoogwaardige verse en vers gesneden groenten en fruit te leveren", voegt Abu-Ghazaleh toe.

De netto-omzet voor het derde kwartaal van 2022 steeg met $ 48,7 miljoen, of 5%, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De netto-omzet profiteerde vooral van door de inflatie gerechtvaardigde prijsstijgingen. De stijging van de netto-omzet werd gedeeltelijk tenietgedaan door de negatieve impact van wisselkoers-schommelingen, voornamelijk ten opzichte van de euro, de Japanse yen, de Koreaanse won en het Britse pond in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Toch werd de negatieve impact van de wisselkoersschommelingen gedeeltelijk verzacht door onze valutahedges.

De brutowinst voor het derde kwartaal van 2022 bedroeg $ 88,0 miljoen, vergeleken met $ 48,9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar, dankzij stijgingen in alle segmenten. De stijging van de brutowinst houdt voornamelijk verband met een hogere geconsolideerde netto-omzet en productmix in het segment verse producten en producten met toegevoegde waarde. De stijging werd gedeeltelijk tenietgedaan door hogere productie- en distributiekosten per eenheid, inclusief verpakkingsmateriaal, kunstmest, zee- en wegtransport, brandstof en arbeid.

Het bedrijfsresultaat voor het derde kwartaal van 2022 bedroeg $ 51,0 miljoen, vergeleken met $ 1,3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar, en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroeg $ 41,2 miljoen vergeleken met $ 0,3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De stijging van het bedrijfsresultaat is voornamelijk te danken aan een hogere brutowinst, een eenmalig voordeel van $ 9,9 miljoen in verband met de reductie van een Noord-Amerikaans milieureservaat en lagere advertentiekosten. Het aangepaste bedrijfsresultaat is exclusief het bovengenoemde eenmalige voordeel.

Overige kosten, netto voor het derde kwartaal van 2022, bedroegen
$ 9,1 miljoen, vergeleken met $ 1,8 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De stijging van de overige kosten, netto, is voornamelijk het gevolg van hogere valutagerelateerde verliezen.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.

Voor meer informatie: 
Ana Miranda
Fresh Del Monte Produce Inc.
U.S. Executive Offices
241 Sevilla Avenue, 12th Floor
Coral Gables, FL 33134 (VS)
Tel: +1 305 520 8433

Publicatiedatum: