Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste oogstraming 2022/2023

Zuid-Afrikaanse druivenoogst op 71,7 mln kartons geraamd

De Zuid-Afrikaanse druivensector verwacht dat het geïnspecteerde volume voor export in 2022/2023 met ongeveer 7,65% zal afnemen in vergelijking met 2021/2022.

De oogst wordt geraamd op 71,7 miljoen kartons van 4,5 kg, met een mogelijke afwijking van 3% naar boven en naar onder toe. In Orange River en het noorden van het land wordt 12-17% minder product verwacht en in Olifants, Berg River en Hex River voorspelt men een krimp van 4-6%.

Als de trend wat betreft geïnspecteerde volumes en geëxporteerde hoeveelheden zich doorzet, kan de daadwerkelijke export onder de 70 miljoen kartons duiken.

Hoewel een aanzienlijk deel van de nieuwere rassen met een potentieel hogere opbrengst dit seizoen in volle productie zou moeten komen, wijzen verschillende factoren erop dat de opbrengst waarschijnlijk lager zal zijn.

  • Er is een afname vastgesteld van zowel het beplante areaal (-1% tot 20.379 hectare) als het areaal in volle productie (-1% tot 18.765 hectare).
  • Een grotere focus op het beheer van de gewasbelasting en de kwaliteit van de druiven met het oog op de transittijden naar de bestemmingsmarkten, gezien de huidige logistieke factoren.
  • Het percentage druiven dat bestemd is voor de binnenlandse markt en rozijnenproductie zal naar verwachting toenemen.

In de afgelopen zes jaar waren de officiële oogstramingen redelijk nauwkeurig en kwamen ze aardig in de buurt van het uiteindelijke aantal kartons dat voor export werd geïnspecteerd. De eerste oogstraming is een deductie die redelijkerwijs tot stand komt op basis van meerdere factoren. De cijfers zullen indien nodig worden herzien.

De Zuid-Afrikaanse druivensector blijft zich afstemmen op de wereldwijde markttrends en rassenvernieuwing heeft ervoor gezorgd dat telers de markten kunnen voorzien van de gewenste rassen. Ze verwacht in bepaalde regio's een opwaartse trend naar witte pitloze druiven. Telers blijven gefocust op kwaliteit, zowel op het veld als tijdens het koudeketenproces om de positie van Zuid-Afrika als het favoriete land van herkomst voor retailers over de hele wereld te behouden.

Voor meer informatie:
Jacques Ferreira
South African Table Grape Industry (SATI)
Tel: +27 21 863 0366 (Zuid-Afrika)
info@satgi.co.za 
www.satgi.co.za 

Publicatiedatum: