Om kinderen in Nederland een gezonde start te geven, deelt Dirk van den Broek deze maandag en dinsdag appels uit bij basisscholen in de buurt van alle Dirk-filialen door heel het land. De landelijke appeltjesactie is een reactie op het recente nieuws dat steeds meer kinderen in Nederland met een lege broodtrommel naar school moeten. De Elstar appelen zijn afkomstig van Nederlandse telers, zo meldt de supermarktketen.

Marcel Huizing over de appeltjesactie: "Ook kinderen zijn de dupe van toenemende armoede en de hoge voedselprijzen in ons land. Deze groep heeft gezond voedsel nodig om te groeien en slecht eten heeft voor hen grote gevolgen. Het uitdelen van appels is geen oplossing van dit probleem, maar met deze actie dragen wij ons steentje bij. Tegelijkertijd is het een signaal richting de overheid; we roepen ze nogmaals op om de prijs van gezond eten, zoals groenten en fruit, zo laag mogelijk te houden."


Dirk AGF-specialist met de appels en vlaggetjes die ieder kind krijgt

De tijd is rijp
"De afgelopen jaren zijn gezonde producten nog harder in prijs gestegen dan ongezonde producten. Hierdoor is kiezen voor gezonde voeding voor veel mensen vaak helemaal geen optie. Met de huidige inflatie wordt dit nog pijnlijker duidelijk. Dirk zet zich al langer in om groenten en fruit betaalbaar te houden. Onder het motto 'De tijd is rijp' is Marcel Huizing, algemeen directeur Dirk van den Broek, vorig jaar een petitie gestart om de btw op groenten en fruit te verlagen. De ruim 52.000 handtekeningen zijn toen overhandigd aan de Tweede Kamer en inmiddels staat de ingreep in het coalitieakkoord."

Bron: Dirk