Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rene Vos, Vershal De Kunst

“AGF-speciaalzaken zijn 'De beste én goedkoopste in groenten en fruit'”

Tholen – "De supermarkt staat er vol mee. Met aanbiedingen van Elstar appelen lokken ze de consument naar de winkel en dan durven ze ook nog te beweren de beste in groenten en fruit te zijn." Rene Vos van Vershal De Kunst ergert zich groen en geel aan de misleidende en onjuiste informatie. "Overal zijn de Elstar appels het goedkoopst, maar het is toch echt een kwestie van hoe men het bekijkt en hoe men rekent. Er kan er maar 1 én de beste én de goedkoopste zijn", zo stelt Rene. En dat is Vershal De Kunst, zeker in het geval van Elstar.


De beste en goedkoopste Elstars zijn bij Vershal De Kunst te koop

Het viel hem op dat er een soort “Elstar-oorlog” tussen supermarkten lijkt uitgebroken. Het is een hele klus om zijn klanten wat duidelijkheid te geven over het onderwerp. Afgaande op recente folders is Aldi is de goedkoopste met net geen 90 cent per kilo (op basis van 50 procent korting). Lidl zit omgerekend op 99 per kilo (op basis van 43 procent korting) en met Albert Heijn kun je niet vergelijken, want die geeft 25% korting op een zak appels. "Al die supermarkten geven flinke korting, maar op wat eigenlijk? Er zijn helemaal geen vaste prijzen. Je kunt niet gemakkelijk de prijzen vergelijken omdat de een per zak en de ander per 1,5 of 2 kilo adverteert. En bovendien, wat is de kwaliteit van die appels en waar komen die appels precies vandaan?", vraagt Rene. De groenteboer heeft tegenwoordig het imago duurder te zijn en vaak is dat niet zo. Door slimme marketing lijken supermarkten juist goedkoper dan ze in werkelijkheid zijn. Dit heeft veelal te maken met de prijsstelling. De AGF-specialist werkt normaal gesproken met kiloprijzen en in de supermarkten veelal met stuksprijzen.


Reclames van supermarkten zijn niet te vergelijken op prijs en kwaliteit

Rene bewijst het in zijn Vershal De Kunst. Deze biedt momenteel Elstar aan van fruitteler Masteling voor 0,83 cent per kilo. Rene: "Elstar van Masteling. Die komen in een "kuubskist" Die zijn ongesorteerd en hebben dus niet allemaal dezelfde grootte en hebben soms een plekje. Maar lekker dat ze zijn!" Daarmee is hij vergeleken met de appels in de folder van de supermarkt ruim de goedkoopste. Hij heeft ook andere appels, "gelegde Elstars" van Verhage, gesorteerde appel, zonder "plekjes" en allemaal dezelfde grootte in een kist met (meestal) 1-laag appels. Die kosten dan € 2,39 per kilo.


Elstars gelegde en kuubkist 

Rene Vos is een jaar geleden begonnen met De Vershal in Oosterwolde en merkt dat zijn klanten de kennis over groenten en fruit kwijt zijn geraakt. Oosterwolde moest het 16 jaar lang doen zonder groenteboer en waren aangewezen op het supermarktassortiment. Rene ergert zich daarom enorm aan de Lidl, die pocht al jarenlang 'De beste te zijn in groente en fruit' te zijn, maar in feite de klanten ‘verpest’ met een uitgehold assortiment. Dat is zo jammer, vindt hij, want er zijn zoveel mooie, lekkere en vooral vergeten producten op de markt. Vorig jaar had hij bijvoorbeeld heerlijke muskaatdruiven ingekocht, maar de klanten kenden ze niet meer en wilden ze ook niet meer omdat er pitjes inzaten. Dit jaar dus helaas geen muskaat-druiven. Een ander voorbeeld zijn mandarijnen waarvan het imago tandende is. Consumenten durven ze niet te kopen, omdat ze denken dat ze zuur zijn of juist geen smaak, ze zijn uitgedroogd of hebben veel pitjes. "De lijst met klachten over mandarijnen is lang en dat is jammer. Terwijl wij AGF-specialisten jaarrond de lekkerste mandarijnen kunnen leveren", besluit Rene.

Voor meer informatie:
René Vos
Vershal De Kunst
Stipeplein 4
8431WE Oosterwolde
+31 (0)6 294 54 399
vershalkunst@gmail.com 
FB Vershal Kunst