Appelteler Rockit hoopt op uitbreiding boomgaarden in Nieuw-Zeeland

Commercieel directeur Tom Lane van miniatuurappelteler Rockit heeft verklaard dat het bedrijf wil uitbreiden naar het Zuidereiland. Het bedrijf wil namelijk dat schapen-, rundvee- en melkveehouders appelboomgaarden gaan aanleggen, en sommigen hebben zich al aangemeld.

De telers van Rockit zijn geconcentreerd aan de bovenste oostkust, waardoor het bedrijf wordt blootgesteld aan weersomstandigheden in Gisborne en Hawke's Bay. Delen van het Zuidereiland hebben stabiele weersomstandigheden en een goede watervoorziening.

"We zien het Zuidereiland als een logische stap, en we willen de komende jaren relatief snel opschalen naar ongeveer 150 ha", aldus Lane. "Het volgroeide fruit uit het Zuidereiland zal waarschijnlijk iets kleiner zijn dan de miniatuurappels die in Hawke's Bay en Gisborne worden geoogst," voegde hij eraan toe.

Rockit verwacht dit jaar meer dan 76 miljoen appels te exporteren, met een raming tot 160 miljoen appels in 2023.

Bron: stuff.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.