Nigerianen aangemoedigd over te schakelen op avocadoteelt

Industrie-experts moedigen Nigeriaanse telers aan om meer belangstelling te tonen voor het telen van avocado's, omdat dit meer investeringsmogelijkheden voor hen zou kunnen openen en een hoog rendement zou kunnen opleveren voor jongeren die voorheen geen belangstelling hadden voor de tuinbouw.

Bovendien zijn de inspanningen van de regering om de teelt en de productiviteit van de land- en tuinbouw te verhogen door middel van betere marktkoppelingen, meestal gericht op de ontwikkeling van basisproducten zoals cacao, rijst, maïs enzovoort, maar met weinig of geen aandacht voor onderbenutte variëteiten zoals avocado's.

Volgens de Raw Material Research Development Council (RMRDC) hebben studies in Nigeria aangetoond dat de ontwikkeling van avocado's het potentieel heeft om ongeveer N50 miljard (114 mln euro) op jaarbasis te genereren, naast het verbeteren van de werkgelegenheid en de oprichting van nieuwe verwerkende industrieën.

Bron: dailytrust.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.