Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moldavië: Producenten van diepgevroren frambozen krijgen hun voorraden niet verkocht

Volgens ambtenaren van de vereniging van zachtfruittelers "Pomușoarele Moldovei" ligt er momenteel ongeveer 85-100 ton bevroren frambozen in de verschillende opslagplaatsen. De producenten zouden deze graag verkopen aan hun traditionele afnemers tegen een groothandelsprijs van ten minste 4 euro/kg, maar dit lijkt in de nabije toekomst onmogelijk, aangezien er op de Europese markt veel Oekraïense bevroren frambozen worden aangeboden tegen een prijs van ongeveer 3,40-3,50 euro/kg.

Volgens de vereniging heeft Moldavië dit seizoen al ongeveer 600 ton bevroren frambozen van de oogst van 2022 uitgevoerd, d.w.z. ongeveer 40% meer dan vorig seizoen. De daling van de prijzen voor bevroren frambozen op de Europese markt, die in augustus begon, dwong de Moldavische producenten een deel van hun teelt niet te verkopen in de hoop op stijgende prijzen in de herfst en de winter. Het plan bleek zeer riskant, gezien de daaropvolgende stijging van de elektriciteitsprijs en de onduidelijke vooruitzichten voor de toekomstige levering ervan.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: