Innovaties in verpakkingen zorgen voor uitbanning PFAS

Op dit moment gaan innovaties op het gebied van voedsel-verpakkingen verder dan basisverpakkingen en leiden ze tot elementen die een revolutie teweegbrengen in de levensmiddelen-, dranken- en aanverwante retailsector. Omdat voedselveiligheid voor veel consumenten van het grootste belang is, investeren bedrijven steeds meer in innovaties op het gebied van voedselverpakkingen die niet alleen de houdbaarheid van producten verlengen en voorkomen dat potentieel gevaarlijke chemicaliën in voedsel terechtkomen, maar ook in materialen die voedsel veiliger maken in alle schakels van de keten.

Door op elke verpakking unieke traceercodes aan te brengen, kan elk probleem snel worden opgespoord, tot aan de machine waarop het is gemaakt of waar het zich heeft voorgedaan. Deze kwaliteits- en veiligheidscontrole helpt voorkomen dat een defecte verpakking ooit de fabriek verlaat en kan snel helpen bepalen waar teruggeroepen producten vandaan komen.

Als gevolg van de toegenomen druk van de regelgeving om het gebruik van perfluoralkyl- en polyfluoralkylstoffen geleidelijk uit te bannen, spant ook de levensmiddelen- en drankenindustrie zich in om PFAS in verpakkingen geleidelijk uit te bannen.

Meer recentelijk zijn er proeven gedaan met antimicrobiële verpakkingsinnovaties voor producten, waaronder microbiële coatings in golfkartonnen verpakkingen en met zilverionen ingelegde kunststoffen die mogelijk schadelijke ziekteverwekkers zoals salmonella, listeria en E. Coli kunnen vernietigen.

Bron: corp.smartbrief.com
Fotobron: LinkedIn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.