Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Turkse exporteurs verwachten toename vraag in december

15% meer Turkse granaatappels verwacht

"De vraag naar Turkse granaatappels zal naar verwachting tegen het einde van dit jaar toenemen," zegt Mehmet Mutlu, exportassistent voor de Turkse exporteur Islek Group: "We zijn net begonnen met de granaatappeloogst van dit jaar. We verwachten dit jaar een stijging van onze volumes met ongeveer 15%. De verkoop van granaatappels stijgt meestal tegen het einde van het jaar, dus we willen klaar zijn voor de vraag die er in december zeker zal zijn."

"Er waren deze zomer enkele uitdagingen wat betreft het weer, waardoor het rijpingsproces problematisch kon zijn," legt Mutlu uit. "De weersomstandigheden hebben dit seizoen iets moeilijker gemaakt. We hebben dit jaar een zeer hete en droge zomer gehad, waardoor we een grote inspanning moesten leveren tijdens het rijpen van het fruit. De prijzen beginnen bij 0,85 €/kg, waarbij de beste kwaliteit granaatappels 1,15 €/kg kosten. De prijzen zullen in de loop van het seizoen veranderen, aangezien de mondiale vraag en de marktsituatie de verkoopprijzen beïnvloeden. Ons doel is om onze granaatappels op alle mogelijke markten te introduceren. We zijn ervan overtuigd dat we dat dit jaar zullen bereiken."

De exporteur kijkt vol vertrouwen uit naar een solide seizoen, omdat ze al veel markten hebben betreden en gebruik kunnen maken van hun eigen faciliteit voor eventuele naoogstbewerkingen: "Als Islek Group leveren we met onze lange ervaring en ons jonge team sinds 1972 kwaliteitsdiensten aan de voedingssector. Onze belangrijkste markten zijn te vinden in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Rusland, Oekraïne en het Midden-Oosten. Sinds 2019 gebruiken we onze moderne naoogstfaciliteit in Tarsus, Mersin voor verpakking en verwerking. We vervoeren ons fruit naar alle bestemmingen met ons wagenpark van meer dan 30 vrachtwagens," besluit Mutlu.

Voor meer informatie:
Mehmet Mutlu
İşlek Group
Tel: +905056524295
[email protected] 
www.soom.com.tr  

Publicatiedatum: