Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FruitMasters en WasteCraft lanceren circulaire fruitboombak tijdens Dutch Design Week

FruitMasters en designbureau WasteCraft hebben de handen ineengeslagen door een fruitboombak te ontwerpen die gemaakt is van oude voorraadbakken en kratten. Normaal gesproken worden deze gebruikt om appels en peren in te bewaren. Het ontwerp is gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week die dit jaar plaatsvindt van 22 tot en met 30 oktober.


Oude appelkratten krijgen een nieuw leven tijdens de Dutch Design Week 

WasteCraft richt zich op het ontwerpen van nieuwe designproducten van afvalstroommateriaal die werken als 'conversation starter' voor het duurzaamheidsverhaal van een organisatie. “Het duurzaamheidsbeleid van organisaties wordt maar al te vaak verteld op basis van euro's en kilo's.

En dat is vaak een heel technisch verhaal. Met bijzondere ervaringen en designproducten maken we meer mensen enthousiast over recycling. De plantenbak die in samenwerking met FruitMasters is ontworpen, bestaat uit het plastic van beschadigde appelkratten. Deze zijn ook nog terug te zien in het nieuwe ontwerp”, vertelt Sven Noordhoek CEO van WasteCraft. Dat is ook een van de speerpunten van de organisatie. Noordhoek: "In elk ontwerp zie je het originele materiaal terug. Zo maken we van elk product een communicatiemiddel."

Het beste uit mens en natuur
Samen met telers, collega’s en klanten werkt FruitMasters aan een duurzame fruitketen met oog voor natuur, mens en rendement. "Duurzaam en circulair handelen zit in onze natuur. Vandaag maken we de keuzes voor morgen, van plant tot klant", vertelt Jochem Kuipers verpakkingsspecialist bij FruitMasters. "Van het reduceren van plastic tot aan fruitschalen gemaakt van gerecycled zwerfplastic. Continu zoeken we naar nieuwe innovaties op het gebied van duurzaam verpakken. Deze samenwerking met WasteCraft symboliseert onze inspanningen om onze afvalstromen een nieuw leven te geven", aldus Jochem Kuipers. 

Voor meer informatie:
FruitMasters
Deilseweg 7
4191 NX Geldermalsen
+31 (0)345 578 800
info@fruitmasters.com  
www.fruitmasters.com  

Publicatiedatum: