Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Source en Growers United starten samenwerking: Grote groep telers krijgt toegang tot slimmere kas

Source en Growers United hebben een officiële overeenkomst voor samenwerking getekend. De telers van de coöperatie gaan met de technologie op basis van kunstmatige intelligentie (A.I.) in hun kassen werken. Growers United investeert ook in het doorontwikkelen van de technologie, die al door enkele grotere telers wordt gebruikt.

Twee grote coöperaties van vruchtgroententelers, Growers United én Harvest House, werken nu samen met Source om de technologie verder te brengen en te verbeteren. Dit betekent dat het grootste deel van de Nederlandse telers van vruchtgroenten onder glas nu gaat inzetten op A.I. in de kassen met Source.

Rien Kamman, CEO en mede-oprichter van Source: “We zijn trots dat we Growers United tot onze partners mogen rekenen. Dat de beste telers ter wereld de waarde van onze A.I. zien is een enorme blijk van vertrouwen van de sector. Dit laat zien dat datagedreven telen bij de toekomst van voedsel produceren hoort.”

Intelligente laag om kas
Source bouwt als het ware een intelligente laag om de kas heen. Met behulp van A.I. wordt de ontwikkeling van het gewas gesimuleerd, het optimale teeltplan berekend en de teler wordt ondersteund bij de uitvoering ervan. De algoritmes helpen telers om onder meer een groter oppervlakte tegelijkertijd aan te sturen, sneller bij te sturen om fouten te voorkomen en de productie te optimaliseren. De eerste versie van de technologie wordt al in de kas getest en toegepast. Teler Agro Care deelde onlangs nog drie inzichten na een jaar lang datagedreven telen.

Jacco Besuijen, Productgroepmanager tomaat van Growers United: “Door met Source in zee te gaan bereiden we ons voor op een toekomst waarin data, gecombineerd met de kennis van de teeltmanager, ons helpen om de teelt verder te optimaliseren en we nog zuiniger kunnen zijn met energie, water en andere grondstoffen. Kortom, we maken én de kas én onszelf slimmer.”


Floris van der Linden (Growers United), Jack Groenewegen (Growers United), Rien Kamman (Source), Ernst van Bruggen (Source)

Deze samenwerking hebben alle partijen onlangs bekrachtigd met het ondertekenen van de officiële commerciële overeenkomst voor het gebruik van de software van Source in de kassen.

Voor meer informatie:
Growers United
www.growersunited.nl
Source.ag
[email protected]
www.source.ag

Publicatiedatum: