Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
marktoverzicht BLE Duitse groothandelsmarkten week 42

Spaanse komkommer krijgt overhand, Turkse trostomaat zet druk op prijzen

Op steeds meer Duitse groothandelsmarkten kregen Spaanse komkommers vorige week de overhand. Op sommige markten was het aanbod dusdanig groot dat, in combinatie met beperkte vraag, de prijzen zakten, zo valt te lezen in een marktoverzicht van de Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE).

De handel in mini-komkommers was vrij stabiel, met bovengemiddeld al geruime tijd hogere prijzen dan in 2021. Duitsland en Nederland voerden het meeste product aan. In week 42 lag de prijs voor Nederlands product voor het eerst sinds eind augustus weer hoger dan voor doorgaans beter betaald Duits product. 

Bij de tomaten valt het de BLE-analisten op dat vooral het aanbod uit Turkije serieus toenam. De trostomaten uit Turkije waren van goede kwaliteit en werden aangeboden tegen lagere prijzen, waardoor de prijzen van product uit Nederland en België onder druk kwamen te staan. Pools product was beperkt aanwezig en Duits product al helemaal. 

Bij de paprika's was Nederland, net als in week 41, dominant qua aanvoer. Spaans product volgt, met daarna aanvullend ook Belgisch, Pools en Turks product. Vraag en aanbod waren volgens de BLE-analisten in balans. De prijzen voor Nederlands en Belgisch product lagen hoger dan paprika's vanuit andere landen. Turks product werd beter betaald dan Spaans product. 

Bron: BLE