Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rijpingscapaciteit van 40.000 ton

Omer-Decugis & Cie breidt uit met nieuw distributiecentrum in Avignon

Met de aankoop van een nieuw distributiecentrum in Avignon met een rijpingscapaciteit van 40.000 ton heeft het Franse Omer-Decugis & Cie een nieuwe stap binnen het eigen strategisch ontwikkelingsplan gezet.

Op een terrein van maar liefst 10.000 m² zal dit dc van 3.000 m², zodra alle technische apparatuur is geïnstalleerd, ongeveer vanaf november 2022 operationeel zijn, een bijkomende rijpingscapaciteit van 17.000 ton bieden en tegen 2023 over een totale beschikbare capaciteit van 127.000 ton beschikken.

Om het potentieel van de locatie naar 6.000 m² en de rijpings-capaciteit naar 40.000 ton te kunnen tillen, zal het dc met de beschikbare grond worden uitgebreid. Zodra het uitbreidingsproject is voltooid, zal de totale en gecumuleerde rijpingscapaciteit op de twee dc's (Rungis en Sorgues) van de groep uiteindelijk uitkomen op zo'n 150.000 ton.

Zoals aangekondigd in het strategisch ontwikkelingsplan voor 2025, zal deze nieuwe logistieke basis, gelegen aan de snelwegen A7 en A9, het voor de groep mogelijk maken om alle klanten ten zuiden van Lyon te bedienen met een betere servicekwaliteit en betere operationele prestaties. De nieuwe vestiging van de groep, gelegen in een economisch gebied dat bekend staat als een belangrijk kruispunt tussen Noord- en Zuid-Europa, zal ook ten volle profiteren van de dynamiek die op gang is gebracht door de ontwikkeling van de nationale markten die in Châteaurenard en Cavaillon van belang zijn.

Vanuit milieuoogpunt en volgens de MVO-aanpak van de groep zal het uitbreidingsproject gebaseerd zijn op de bouw van een duurzaam distributiecentrum dat gebruikmaakt van de meest geavanceerde technologieën op het gebied van thermische isolatie, de energieprestaties van de installaties en met de installatie van zonnepanelen van de mogelijkheid tot de opwekking van hernieuwbare energie.

Het doel is om met dit nieuwe dc energieneutraliteit te bereiken, een project dat volledig in de lijn ligt van het algehele plan van de groep om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Hiermee is enkele jaren geleden gestart. Het plan maakte het onder meer mogelijk om in de zomer van 2021 's werelds eerste CO2-vrije ananas vanuit Ecuador naar Rungis te brengen.

Voor meer informatie: 
Omer-Decugis & Cie
omerdecugis.com

Publicatiedatum: