Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

OptiServe levert optische sorteerder voor babywortelen aan TopFresh

Gezonde snackproducten zoals babygroenten veroveren het winkelschap stormenderhand. In tegenstelling tot bijvoorbeeld minikomkommers of babyspinazie, zijn babywortelen vaak geen apart ras of vroeg geoogst product. Lange wortelen worden gesneden en geschrapt en zo wordt er een mooi uniform product geselecteerd. Een handig hulpmiddel voor dit gemakssegment is een optische sorteerder.

Een succesvolle samenwerking 
TopFresh heeft er zo een sinds twee jaar. Het in Flevoland gevestigde bedrijf haalt zijn wortelen uit de omgeving. Het peen wordt in de eigen faciliteiten in Kraggenburg verwerkt, waarna het eindproduct in verschillende verpakkingen, van consumenteneenheden tot bulkproduct, naar diverse klanten in binnen- en buitenland gaan. 

TopFresh verwerkt vooral de lange, slanke Imperator wortelen met hun mooie kleur, die eerst worden voorgesorteerd op vreemde voorwerpen. Daarna worden ze gekopt, gewassen, gesneden en op maat gesorteerd met een rollensorteerder. De dag erna worden ze dan geschrapt en gepolijst en optisch gesorteerd door de Xcalibur.

Minder verliesproduct
Een van de grote voordelen van de optische sorteerder is dat er veel mogelijkheden zijn qua afstelling. Door het verlies aan product te verminderen, behaalt TopFresh een hoger rendement. Het is echter nooit puur verliesproduct, want de uitgesorteerde wortelen dienen uiteindelijk als diervoeder. 

Een ander sterk punt van de Xcalibur is dat men de exacte opbrengsten van de percelen kan nagaan. "En daar zitten natuurlijk grote verschillen in. Hoewel we wel elk jaar van perceel wisselen, keren we natuurlijk niet terug naar velden met een lagere kwaliteit", zegt Klaas Hiemstra van TopFresh.

Win-win tussen capaciteit en mankracht
Voordat TopFresh de Xcalibur ging gebruiken, werd alles met het menselijk oog en handmatig gesorteerd, en alleen op plekken en lengte. De capaciteit blijft gelijk, namelijk zo'n 1.700 kg/uur, maar het aantal medewerkers is van 8 naar 2 gegaan. Daarnaast is er nu een constante kwaliteit in de babywortelen die TopFresh levert, omdat er nauwelijks een verkleuring ontsnapt aan de camera's van de Xcalibur.

Voor meer informatie:
OptiServe
Tel: +31 (0)495 588 510
info@optiserve.nl
optiserve.nl

 
 
Publicatiedatum: